Το εξώδικο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη και η απάντηση της «δημοκρατίας»

Το εξώδικο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη και η απάντηση της «δημοκρατίας»04.01.2018Ρεπορτάζ

Με εξώδικό του προς τη «δημοκρατία» ο Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης του Ιωάννου διαμαρτύρεται για δημοσίευμά μας στις 27 Δεκεμβρίου 2017 με τίτλο «Ο εμφύλιος στην οικογένεια Δασκαλαντωνάκη καλά κρατεί».

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Το συγκεκριμένο ανυπόγραφο δημοσίευμα, εκτός από εντελώς αναληθές εισέρχεται και στο πεδίο της ανηθικότητας. Ιδίως η τελευταία παράγραφος αυτού, που δημοσιεύεται

σε περίοδο εορταστική, όπου οι οικογενειακοί δεσμοί ενισχύονται περισσότερο, δεν μπορεί παρά να προξενήσει σε εμένα αισθήματα οργής και αγανάκτησης, ταυτόχρονα με τον θυμό και τη λύπη.

Το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί περίληψη δικογράφου των αντιδίκων μου που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και επρόκειτο να συζητηθεί στις 28-12-2017.

Στο δημοσίευμα αυτό αναπαράγονται ψεύδη τα οποία ακόμη και αν λέγονται στο πλαίσιο μιας αστικής αντιδικίας δεν νοείται να αναπαράγονται άκριτα και δημόσια.

Ουδεμία προσπάθεια αλλοίωσης και μάλιστα αμφιλεγόμενης νομιμότητας έχει γίνει αναφορικά με τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας Sunstores και ουδεμία μεταβίβαση κατά παράβαση δικαστικής απόφασης έχει λάβει χώρα.

Η καταληκτική διαπίστωση του ανώνυμου αρθρογράφου ότι “και κατά το παρελθόν ο Ν. Δασκαλαντωνάκης είχε καταφέρει να βγάλει από τη μέση τον άρρωστο τότε, μακαρίτη σήμερα, αδελφό του Τάκη”, εκτός από βαθιά ανήθικη πληροί και την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης, εγκλήματα για τον ποινικό κολασμό των οποίων ρητώς επιφυλάσσομαι.

Με τους αήθεις χαρακτηρισμούς και τις ψευδείς πληροφορίες που παραθέτετε στο εν λόγω δημοσίευμά σας επιχειρείτε να πλήξετε την άριστη φήμη και την επαγγελματική πορεία του Ομίλου των εταιρειών μου αλλά και να επηρεάσετε την ανεξάρτητη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των αντιδίκων».

Η απάντηση της «δημοκρατίας»

Ο κ. Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης διαμαρτύρεται, όμως επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας. Ομολογεί ότι πράγματι συνεχίζονται οι δικαστικές διαδικασίες, και μάλιστα μας ψέγει για τη χρησιμοποίηση στοιχείων που υπάρχουν στα σχετικά δικόγραφα, διότι δεν θα έπρεπε να λέγονται δημόσια.

Επομένως μας ζητεί να λειτουργούμε εν κρυπτώ, παραβιάζοντας το δημοσιογραφικό λειτούργημα, για μια δημόσια διαδικασία όπως είναι ένα δικαστήριο και για ζήτημα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος (από τη στιγμή που αναφερόμαστε σε μεγάλες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζομένους).

Η «δημοκρατία» δεν παρουσίασε μόνο τα επιχειρήματα της μιας πλευράς ούτε πήρε θέση στο δημοσίευμά της. Απλώς ανέφερε ότι τα μέλη της οικογένειας συνεχίζουν τις αντιδικίες για την περιουσία.

Γεγονός απολύτως ακριβές και αληθινό! Αν η αλήθεια ενοχλεί τον κ. Δασκαλαντωνάκη, δεν ευθυνόμαστε εμείς και αρνούμαστε να την αποκρύψουμε... Τέλος, η αναφορά μας στον μακαρίτη αδελφό του Τάκη δεν υπονοεί σε καμιά περίπτωση δόλιες ή άλλες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν για «να βγει από τη μέση», αλλά επιχειρηματικές επιλογές και μόνο.

Εξάλλου το σύνολο του δημοσιεύματος δεν εστιάζει στις οικογενειακές σχέσεις (υπό μορφή κουτσομπολιού) αλλά στις οικονομικές και νομικές πτυχές της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα