Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό πάνω από 15 ώρες το ιστορικό κέντρο

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό πάνω από 15 ώρες το ιστορικό κέντρο13.11.2017Ρεπορτάζ

Από τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής χιλιάδες νοικοκυριά και μαγαζιά «στέγνωσαν», έως τις 5 το απόγευμα της Κυριακής

Το νερό νεράκι είπαν για περισσότερες από 15 ώρες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Σοβαρή βλάβη

που σημειώθηκε σε κεντρικό αγωγό της Εταιρίας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), στη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, είχε ως αποτέλεσμα να «στεγνώσουν» οι βρύσες μέχρι περίπου τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, οπότε αποκαταστάθηκε η βλάβη και επανήλθε σταδιακά η υδροδότηση.

Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό, ενώ σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισαν και εκατοντάδες εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια, καφετέριες και μεζεδοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπήρχε καθαρό πιάτο!

Οι περισσότεροι καταστηματάρχες προσπάθησαν να βολέψουν την κατάσταση με εμφιαλωμένο νερό, ωστόσο σε πολλά μαγαζιά από νωρίς το μεσημέρι δεν υπήρχε καθαρό πιάτο, ποτήρι και μαχαιροπίρουνο ούτε για δείγμα!

Οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της Ευαγγελίστριας έμειναν χωρίς νερό, όταν, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, έσπασε κεντρικός ωθητικός αγωγός, ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Δωδεκανήσου. Από νωρίς τα ξημερώματα συνεργεία της ΕΥΑΘ βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Στο μεταξύ, ολιγόωρες διακοπές σημειώθηκαν και στις Σαράντα Εκκλησιές, στην Τριανδρία, καθώς και στην Ανω Τούμπα, οι οποίες οφείλονταν στην πτώση της στάθμης στη δεξαμενή των Σαράντα Εκκλησιών. Οι συγκεκριμένες διακοπές, ωστόσο, αντιμετωπίστηκαν γρήγορα με υδροδότηση από άλλη δεξαμενή.

Η αποκατάσταση της ζημιάς δεν ήταν εύκολη υπόθεση, δεδομένου ότι χρειάστηκε επέμβαση και από συνεργεία της ΔΕΗ, καθώς γύρω από τον αγωγό υπάρχουν αρκετά καλώδια μέσης τάσης. Ετσι, στην περιοχή γύρω από τη βλάβη υπήρξε και διακοπή ηλεκτροδότησης, για λόγους ασφαλείας.

Τελικά η βλάβη αποκαταστάθηκε και η υδροδότηση επανήλθε σταδιακά μετά τις 4 το απόγευμα, με την ΕΥΑΘ να προτρέπει να μείνουν για λίγο ανοιχτές οι βρύσες, ώστε να καθαρίσει το δίκτυο.

Keywords
Τυχαία Θέματα