Χαρτοπόλεμος με... αραβικά «όπλα»!

Χαρτοπόλεμος με... αραβικά «όπλα»!13.11.2017Πρόσωπα

Σκληρή απάντηση Καμμένου στα πυρά από Ν.Δ. με τις αναμνήσεις Σπυράκη δίπλα στον Ακη, με εξωγήινους και με Χριστοφοράκο

Κόντρα χωρίς τέλος μεταξύ κυβέρνησης και Ν.Δ., με αφορμή την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και τη δραστηριότητα του Βασίλη Παπαδόπουλου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου,

καλώντας τον «σε πρώτη φάση στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα τα οποία του θέτουμε».

Το σενάριο της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Αμυνας δεν δείχνει πάντως να ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να μιλά για «καλοδεχούμενη» εξέλιξη, την οποία αποδίδει στο «πολιτικό αδιέξοδο» του προέδρου της Ν.Δ.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στο ότι «έχει καταρρεύσει το αφήγημα» του κ. Μητσοτάκη, σε μια «πίεση» που υφίσταται και λόγω της κατάστασης στο κόμμα του και την «τριχοτομημένη» Κ.Ο. της Ν.Δ., όπως υποστηρίζει, καθώς επίσης στις «συνταρακτικές αποκαλύψεις» των «Paradise Papers» και τη συμμετοχή της συζύγου του στην offshore. Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Πειραιώς και υπουργείου Αμυνας. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του» ήταν η αρχική τοποθέτηση της Ν.Δ.

«Από τα μαλλιά της»

Η απάντηση του κ. Καμμένου; «Από τα μαλλιά της προσπαθεί να πιαστεί η Νέα Δημοκρατία, μετατρέποντας το κόμμα σε γραφείο Τύπου συγκεκριμένου συγκροτήματος για μία σύμβαση που ψήφισε η ίδια… Η κυρία Σπυράκη καθοδηγείται από τις αναμνήσεις της στο πλευρό του κ. Τσοχατζόπουλου». Αμεση η ανταπάντηση της Ν.Δ. «Και μόνο το ύφος της ανακοίνωσης προδίδει τον πανικό του κ. Καμμένου» σημείωσε, με το υπουργείο Αμυνας να επανέρχεται: «Η Νέα Δημοκρατία των εξωγήινων του Υμηττού συνεχίζει τη στήριξη των fake news».
Παράλληλα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν τη διαφορά -όπως λένε- του κ. Καμμένου από τον κ. Μητσοτάκη. «Ο κ. Καμμένος δεν είχε παρτίδες με τους Χριστοφοράκους, δεν έχει καμία σχέση με τα δωράκια της Siemens, ούτε με τη “λίστα Λαγκάρντ” και τα “Paradise Papers”».

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «συνένοχο στα σκάνδαλα Καμμένου», ενώ την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα