Παράκρουση Σημίτη, γιατί... χτυπούν τον αδελφό του για περίεργες διαδρομές χρήματος

Παράκρουση Σημίτη, γιατί... χτυπούν τον αδελφό του για περίεργες διαδρομές χρήματος13.11.2017Παρασκήνιο

Είχε το θράσος να μιλήσει για εκστρατεία υπονόμευσης του νέου ΠΑΣΟΚ

Θέλουν να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό με χτυπάνε»... Η φράση αυτή, που έχει ακουστεί τα τελευταία 30 χρόνια άπειρες φορές από πολλούς πρώην υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν η μοναδική απάντηση που βρήκε να εκστομίσει ο Κώστας Σημίτης

για όσα αποκαλύπτονται για τον αδερφό του Σπύρο.

«Πρόκειται για μια συκοφαντική εκστρατεία, η οποία θέλει να υπονομεύσει τη δημιουργία μιας νέας κεντροαριστερής παράταξης, αλλά δεν θα το πετύχει» είπε, σε εμφανή σύγχυση και πανικό, ο πρώην πρωθυπουργός, αφού ψήφισε στις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, ούτε ο αδερφός του διέψευσαν τη διεξαγωγή έρευνας.

Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, οι ελληνικές Αρχές έχουν ήδη ζητήσει τη δικαστική συνδρομή προς διάφορες χώρες (και της Γερμανίας), με στόχο να εντοπιστούν -εάν υπάρχουν- λογαριασμοί που εμπλέκουν πρόσωπο του περιβάλλοντος Σημίτη, ώστε να τους «ξεσκονίσουν» στη συνέχεια. Το αίτημα συνδρομής συνοδεύεται από δύο βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν τη δωροδοκία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Χθες, η εφημερίδα «Real News» σημείωνε ότι οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί offshore εταιρία, της οποίας διαχειριστής φέρεται ότι είναι ο Σπύρος Σημίτης, στην ελβετική τράπεζα UBS.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ύποπτος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από δωροδοκίες.

«Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης, που σχετίζονται με εμένα, είναι, όπως ήδη είχα δηλώσει στις 03/07/2017, απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν» υποστηρίζει με γραπτή δήλωσή του ο Σπ. Σημίτης.

Ολα ξεκίνησαν όταν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα (και της «δημοκρατίας») του Ιουνίου του 2017 ανέφεραν ότι είχε εντοπιστεί τραπεζικό έμβασμα από εξωχώρια εταιρία, το οποίο φέρεται ότι καταλήγει στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό προσώπου του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού.

Η πληροφορία, μάλιστα, που είχε δημοσιευθεί τότε προερχόταν από τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες το ποσό που εμβαζόταν ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα