Σιγουριά από Κουφοντίνα για νέα άδεια!

Σιγουριά από Κουφοντίνα για νέα άδεια!13.11.2017Πρόσωπα

Ο τρομοκράτης επέστρεψε στις φυλακές αλλά κάνει σχέδια για την επόμενη βόλτα, την οποία... υπολογίζει σε 60 ημέρες

Επέστρεψε για να... ξαναφύγει; Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του Εκτορα, γύρισε στις Φυλακές Κορυδαλλού το πρωί του Σαββάτου, ύστερα από τη 48ωρη άδεια που είχε λάβει για πρώτη φορά από τη φυλάκισή του.

Ωστόσο, όπως ελπίζει ο ίδιος, σε δύο μήνες έχοντας

το δικαίωμα να ξαναζητήσει άδεια θα εξέλθει και πάλι από τον Κορυδαλλό, όπως έχει προαναγγείλει η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ και επιβεβαίωσε ο ίδιος. Οταν δημοσιογράφος απευθυνόμενος στον τρομοκράτη τον ρώτησε «Ραντεβού σε 60 ημέρες;», αυτός του απάντησε καταφατικά.

«Δεν έπρεπε να βγει ο Κουφοντίνας από τη φυλακή, για λόγους οι οποίοι στο δικό μου το μυαλό είναι απολύτως προφανείς» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγώντας: «Οχι μόνο επειδή δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, αλλά επειδή ο ίδιος παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι κακώς πάρθηκε αυτή η απόφαση και πολύ κακώς δεν υπήρξε και μια ξεκάθαρη καταδίκη από πλευράς της λαλίστατης κυβέρνησης και ανάληψη μιας ξεκάθαρης πολιτικής θέσης, διαφωνίας με μια πράξη η οποία -θυμίζω- είναι διοικητική πράξη».

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, διατηρεί χαμηλούς τόνους, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος θόρυβος για την άδεια στον Κουφοντίνα».
Την ίδια στιγμή, μετά τον Κώστα Μπακογιάννη και η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν υπάρχουν κάποιοι που κινούνται στον χώρο της τρομοκρατίας και τον κρατούν, με αφορμή τη 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η Αλεξία Μπακογιάννη, σχολιάζοντας το γεγονός ότι έξω από τις Φυλακές Κορυδαλλού επευφημούσαν τον τρομοκράτη 20χρονα παιδιά, διερωτήθηκε: «Ο Κουφοντίνας τη διήμερη άδειά του την περνάει εκπαιδεύοντας και καθοδηγώντας την επόμενη γενιά τρομοκρατών. Ποιος θα πάρει την ευθύνη;» Παράλληλα η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη έθεσε το ερώτημα: «Το Συμβούλιο Φυλακών βάσει του νόμου προσμετρά και την προσωπικότητα στις άδειες που χορηγεί. Τι προσωπικότητα έχει ο μεγαλύτερος κατά συρροήν δολοφόνος μεταπολιτευτικά; Προ διμήνου ήταν παράνομο που το Συμβούλιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά;»

Την εκτίμηση, τέλος, ότι «αν η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα δινόταν πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ οι Αμερικανοί θα ματαίωναν την επίσκεψη» έκανε ο Αδωνις Γεωργιάδης.\

Keywords
Τυχαία Θέματα