Συντάξεις και προσλήψεις για πληγέντες της Μάνδρας

Συντάξεις και προσλήψεις για πληγέντες της Μάνδρας29.11.2017Πρόσωπα

Καθυστερημένες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια ύψους 15.000.000 €. Καθαρισμός ρεμάτων σε β' φάση

Κατόπιν εορτής και με τη χώρα να θρηνεί για τον άδικο χαμό 23 ανθρώπων, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής κατέθεσε χθες σειρά μέτρων και προχώρησε σε θεσμικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πλημμύρα στη δυτική Αττική.

Βάσει των προτάσεων, η Περιφερειακή Αρχή θα προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 15.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχετικές

με τον ηλεκτροφωτισμό και την αποκατάσταση ζημιών περιουσιακών στοιχείων.
Η πρόταση της Περιφέρειας περιλαμβάνει πρόβλεψη για συντάξεις χηρείας και πρόσληψη τέκνων των θυμάτων της τραγωδίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «πάγωμα» του ΕΝΦΙΑ σε κατοικίες και μαγαζιά που καταστράφηκαν, έκτακτο επίδομα για εργαζομένους σε κατεστραμμένες επιχειρήσεις, ένταξη των πλημμυροπαθών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και αναστολή πληρωμών όλων των δανείων προς τις τράπεζες.

Σε θεσμικό επίπεδο, η Περιφερειακή Αρχή ζητά Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των αντιπλημμυρικών έργων και άμεση κατεδάφιση κτιρίων ή εγκαταστάσεων εντός ρεμάτων, που χρησιμοποιούνται ή ανήκουν σε φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Πάντως, κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έλειψαν για ακόμα μία φορά οι εντάσεις, με πληγέντες να ζητούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Μάλιστα, ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Φτάνει πια! Η αδιαφορία, η διαπλοκή και τα Μνημόνια στερούν ανθρώπινες ζωές».

Στο μεταξύ, ξεκινά σήμερα η κατάθεση των αιτήσεων για την άμεση χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πολίτες της δυτικής Αττικής, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου.

Η κατάθεση των αιτήσεων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα γίνεται στον πρώτο όροφο του δημαρχείου Μάνδρας και στο ΚΕΠ της Νέας Περάμου. Μετά την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος για κατοικίες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση που θα αφορά τις επιχειρήσεις (το ύψος της αποζημίωσης είναι 8.000 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα