«Στα σκαριά» το πρώτο κέντρο αίματος στη βόρεια Ελλάδα

«Στα σκαριά» το πρώτο κέντρο αίματος στη βόρεια Ελλάδα 20.12.2017Πρόσωπα

Στον δήμο Δέλτα, με δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»

Η δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου αίματος στη βόρεια Ελλάδα, η ανέγερση του οποίου θα ξεκινήσει εντός του 2018 στη δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Δέλτα, είναι ο επόμενος στόχος του πρωθυπουργικού

γραφείου Θεσσαλονίκης και της προϊσταμένης του Κατερίνας Νοτοπούλου.

Σκοπός του κέντρου θα είναι να βελτιωθεί η διαδικασία συλλογής και διαχείρισης του αίματος στην ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι οι ανάγκες για αίμα στα περισσότερα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας είναι αυξημένες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «δημοκρατίας» το εν λόγω κέντρο θα συγκεντρώσει όλες τις λειτουργίες και τις διαδικασίες προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση του διαθέσιμου αίματος που υπάρχει και αφετέρου να περιοριστεί η σπατάλη. Η συλλογή του αίματος θα εξακολουθήσει να γίνεται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας και από εκεί οι διαθέσιμες ποσότητες θα συγκεντρώνονται στο εν λόγω κέντρο.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν επίσης το... Μαξίμου Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία του κέντρου να επιδιώκει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γύρω από το ζήτημα και την προσέλκυση περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών. Η διαδικασία χωροθέτησης σε ακίνητο του δήμου Δέλτα βρίσκεται στην τελική ευθεία, αφού προηγήθηκαν επαφές με στελέχη του υπουργείου Υγείας και εξετάστηκαν χώροι και ακίνητα του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση για την ανέγερση των εγκαταστάσεων είναι εξασφαλισμένη από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Βαγγ. Στολάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα