Μήνυμα από τον Καμμένο στην Τουρκία: Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, έτοιμες για όλα

Μήνυμα από τον Καμμένο στην Τουρκία: Οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, έτοιμες για όλα20.12.2017Πρόσωπα

«Μολών λαβέ» είπε ο Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, και έγινε πιο συγκεκριμένος στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία που

αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μίλησε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη λήξη του έτους «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων», και είπε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε όσο υπάρχουν στη γειτονιά μας ο μεγαλοϊδεατισμός, ο εθνικισμός, ο αναθεωρητισμός και ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός. Χθες ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε μονάδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής και επανήλθε στο θέμα των προκλήσεων της Αγκυρας. Στοχοποίησε και το τουρκικό προξενείο σημειώνοντας πως θέλει να υποδαυλίζει στη Θράκη την εθνική συνοχή.

«Επιζητούμε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές μας, αλλά επιζητούμε και σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όπως και τον σεβασμό απέναντι στο διεθνές δίκαιο, στις διεθνείς συνθήκες και αναφέρομαι στη Συνθήκη της Λωζάννης» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε πως η ελληνική Πολιτεία οφείλει πολλά στην περιοχή, «σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, και στους ορθόδοξους και στους μουσουλμάνους».

Αποκατάσταση

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, μιλώντας στα στελέχη του Στρατού, υποστήριξε πως η χώρα βγαίνει από την κρίση, την οποία πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Ελληνες και ιδίως τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και πρόσθεσε: «Θα αποκαταστήσουμε όλες αυτές τις μειώσεις στα οικονομικά που έχει υποστεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Στην προκλητικότητα της Τουρκίας αναφέρθηκε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης σε συζήτηση που είχε με τους στρατιωτικούς συντάκτες και τόνισε ότι οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας που επιδιώκονται με τη γειτονική χώρα έχουν να κάνουν με τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο. Ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε και στη θητεία, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί τουλάχιστον η υποχρεωτική στράτευση στο 18ο έτος της ηλικίας για τη μεγαλύτερη επάνδρωση των μονάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα