Ξέφωτο είδε ο Δραγασάκης και αδιέξοδα ο Σταϊκούρας!

Ξέφωτο είδε ο Δραγασάκης και αδιέξοδα ο Σταϊκούρας!20.12.2017Πρόσωπα

Εντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών της συγκυβέρνησης και αυτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Το τέλος των Μνημονίων δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά ένας σημαντικός σταθμός, ένα “ξέφωτο” που μας επιτρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να σχεδιάσουμε το μέλλον με δική μας ευθύνη» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης,

ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Νίκος Παππάς κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν αντέχει να βλέπει να κλείνουν οι πληγές που άνοιξε η ίδια.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, ο τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας κατήγγειλε ότι πρόκειται για έναν Προϋπολογισμό φοροκεντρικής λιτότητας, αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Εναν Προϋπολογισμό στον οποίο αποτυπώνονται τα στρατηγικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιέξοδα της κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «αντιφατικά τα επιχειρήματα κριτικής της Ν.Δ. στην κυβέρνηση ότι δήθεν η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από τα Μνημόνια στη λήξη του 2014 και πως το τρίτο Μνημόνιο προκλήθηκε από την αντιπαράθεση με τους δανειστές το 2015» είπε χαρακτηριστικά. Εγκάλεσε, δε, τον Αντώνη Σαμαρά ότι τα λέει τώρα λόγω της φαντασίωσής του ότι τον έριξαν οι δανειστές.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι η μείωση των δεικτών της ανεργίας είναι αδιαμφισβήτητη, όμως δεν εφησυχάζουμε και η προσοχή μας επικεντρώνεται στους νέους και στις νέες, καθώς μέσα στο 2018 προγραμματίζουμε την άμεση υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων για την ενίσχυση της νεανικής εργασίας και την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικής περιθωριοποίησης».

Αιχμές κατά των «53» του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος: «Δυσαρεστήθηκα από τη δήλωση των “53” (για τη Θράκη) που λένε ότι η υποχρεωτική και οδυνηρή συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. δεν θα αποτελέσει άλλοθι για κρίσιμα ζητήματα... Είναι οδυνηρό που έχουμε πάρει όλοι το πολιτικό βάρος; Για ποιους είναι οδυνηρό; Για τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ ή για τους 153 ή για τους 9 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.; Για εμάς είναι οδυνηρό» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα