Το FBI είχε ενημερώσει τον Τραμπ για τη Ρωσία

Το FBI είχε ενημερώσει τον Τραμπ για τη Ρωσία20.12.2017Ειδήσεις

Το FBI είχε ενημερώσει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Ιούλιο του 2016 ότι ξένοι πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, θα προσπαθούσαν να διεισδύσουν και να κατασκοπεύσουν την προεκλογική εκστρατεία του.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του NBC, το FBI,

την εποχή που επέστησε την προσοχή του Τραμπ στις πιθανές εξωτερικές απειλές, γνώριζε συγκεκριμένα για τις επαφές επτά συνεργατών του υποψήφιου -τότε- προέδρου με Ρώσους αξιωματούχους, για τις οποίες η ομάδα Τραμπ δεν ενημέρωσε ποτέ το FBI, ως όφειλε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν από ανώτερους υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι ενημέρωσαν και τη Χίλαρι Κλίντον.

Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις έλαβαν χώρα την εποχή που οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι και οι συνεργάτες τους άρχισαν να λαμβάνουν διαβαθμισμένες πληροφορίες, γεγονός που αύξανε τον κίνδυνο προσέγγισής τους από ξένους πράκτορες.

Κατά την πρώτη ενημέρωση του Ντόναλντ Τραμπ, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του FBI «ενημέρωσαν και προειδοποίησαν» τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για «ενδεχόμενες απειλές κατασκοπίας» από τη Ρωσία και του συνέστησαν -όπως και στη Χίλαρι Κλίντον- να ειδοποιήσει το FBI για τυχόν ύποπτες προσεγγίσεις.

Πάντως, πηγές του Λευκού Οίκου υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ δεν γνώριζε τότε για τις επαφές των συνεργατών του με Ρώσους αξιωματούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα