Σφοδρή κακοκαιρία σήμερα από τη δυτική Ελλάδα

Σφοδρή κακοκαιρία σήμερα από τη δυτική Ελλάδα30.11.2017Ρεπορτάζ

Με βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι, «μανιασμένους» νοτιάδες, που τοπικά θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ, αλλά και σκόνη από την Αφρική μάς «αποχαιρετά» ο Νοέμβριος.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά σήμερα και, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, θα επιμείνουν μέχρι την Κυριακή.

Στη δίνη της κακοκαιρίας θα βρεθούν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος,

η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και θα μεταφέρουν σκόνη από τη βόρεια Αφρική, κυρίως στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο -η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 21 βαθμούς σε Κυκλάδες και Κρήτη- κι έτσι η λαϊκή ρήση «του αγίου Ανδρέα, αντριεύει το κρύο» φέτος δεν θα επαληθευτεί.

Την Παρασκευή θα δοκιμαστούν από την κακοκαιρία η δυτική και η βόρεια Πελοπόννησος, η κεντρική Στερεά, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη.

Το Σάββατο θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους τις πρωινές ώρες στη Θράκη και θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Στάθης Βασιλόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα