Πλειστηριασμοί: Αναβολή για άλλες δύο εβδομάδες

Πλειστηριασμοί: Αναβολή για άλλες δύο εβδομάδες20.12.2017Παρασκήνιο

Απόφαση των συμβολαιογράφων υπό τον φόβο νέων επεισοδίων στα ειρηνοδικεία. Κανονικά οι ηλεκτρονικοί

Νέα αναβολή των πλειστηριασμών αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι για σήμερα αλλά και για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αναβολή αποφασίστηκε πάλι υπό τον φόβο νέων επεισοδίων, αφού η διαδικασία πέφτει μία ακόμη φορά θύμα των «συλλογικοτήτων» και της ΛΑ.Ε., που βρίσκουν πρόσφορο πεδίο δράσης επικαλούμενες το όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Με πρόφαση την προστασία

της λαϊκής κατοικίας, η οποία -όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, σε όλους τους τόνους- θα προστατευτεί με τις συγκεκριμένες δράσεις, ουσιαστικά παρέχεται διέξοδος σε συστηματικούς κακοπληρωτές, που χρησιμοποιούν ως ασπίδα προστασίας τα πραγματικά θύματα της οικονομικής κρίσης.

Σε κάθε περίπτωση, οι συμβολαιογράφοι δεν επιθυμούν να μπουν μία ακόμη φορά στο στόχαστρο των «συλλογικοτήτων», με δεδομένο ότι δεν έχουν υλοποιηθεί οι νομοθετικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών για τις οποίες δεσμεύτηκε η κυβέρνηση, προκειμένου να βάλουν τέλος στις κινητοποιήσεις που είχαν ανακοινώσει έως το τέλος του έτους. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, οι οποίες είναι ακόμη σε αναμονή, προβλέπουν μέχρι και την αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.

Ετσι, με μια ανακοίνωση… καρμπόν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου & Δωδεκανήσου ανακοίνωσε την αναβολή των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία της περιφέρειάς του με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 20 Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 καθώς και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018.

«Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινό στόχο αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωσή τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ελληνική κοινωνία και αγορά» αναφέρουν με νόημα στην ανακοίνωσή τους οι συμβολαιογράφοι, υπογραμμίζοντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Την ίδια ώρα, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε αίτημα της συμβολαιογράφου Ελένης Καραγεωργοπούλου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ζητούσε να «παγώσει» η απόφαση των συναδέλφων της για αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα