Στους ρυθμούς του Συνεδρίου η Ν.Δ.

Στους ρυθμούς του Συνεδρίου η Ν.Δ.13.12.2017ΝΔ

Στη λίστα των ομιλητών μεταξύ άλλων Δομάζος, και Μαρκουλάκης, όχι όμως ο Ευ. Μεϊμαράκης

Ρεπορτάζ
Κώστας Παπαχλιμίντζος

Χωρίς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη λίστα των ομιλητών, αλλά με τον Αντώνη Σαμαρά, που ακύρωσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να παρευρεθεί, και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο θα διεξαχθεί το 11ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αυτό το Σαββατοκύριακο, με κεντρικό σύνθημα «Ετοιμοι

να αλλάξουμε την Ελλάδα». Συνεργάτες του πρώην προέδρου της Ν.Δ. έλεγαν χθες λακωνικά ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα παραμείνει στρατιώτης του κόμματος από οποιαδήποτε θέση και πως οι απόψεις του είναι δημόσια κατατεθειμένες.

Στους «γκεστ» ομιλητές που θα απευθυνθούν στο συνέδριο είναι ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης, ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό συνέδριο, με σκοπό να ξεφύγουμε από τις κομματικές εκδηλώσεις των “μπράβο” και των “ζήτω”» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κωστής Χατζηδάκης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία με κάλπη «για μια σειρά από διλήμματα στα οποία περιμένουμε τις τοποθετήσεις των συνέδρων», ώστε να καταγραφεί «με τον πιο επίσημο τρόπο η άποψη του ανωτάτου οργάνου του κόμματος» στα ζητήματα αυτά.

Ενότητες

Μετά τις ομιλίες Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Αυγενάκη, του γ.γ. του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ, υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών και, φυσικά, του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ακολουθήσουν στην αίθουσα της ολομέλειας τρεις ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα» (εισηγητής, ο Νίκος Δένδιας), «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» (εισηγητής, ο Χρήστος Σταϊκούρας), «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών» (εισηγήτρια, η οννεδίτισσα δικηγόρος Αθηνά Ντόβα).

Παράλληλα, δίπλα στην ολομέλεια θα οργανωθεί το λεγόμενο «Κοινωνικό Συνέδριο», το οποίο περιλαμβάνει έξι παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα: προστασία της οικογένειας, Ελληνισμός της Διασποράς, ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία, εθελοντισμός, αθλητισμός, ΑμεΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα