Μέι και Μακρόν υπέγραψαν νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό

Μέι και Μακρόν υπέγραψαν νέα συμφωνία για το Μεταναστευτικό19.01.2018Πρόσωπα

Στο Λονδίνο βρέθηκε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για μια διμερή σύνοδο κορυφής με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η μετανάστευση και η ασφάλεια ήταν τα δύο θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο ηγετών, καθώς Μακρόν και Μέι υπέγραψαν νέα συμφωνία

για τον έλεγχο της μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών.

«Αυτή η νέα συνθήκη στοχεύει στο να ενισχύσει την από κοινού διαχείριση των κοινών συνόρων μας και κυρίως την καλύτερη μεταχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων που ζητούν άσυλο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο ηγέτες μετά τη συνάντησή τους.

Μεταξύ άλλων η συνθήκη, η οποία συμπληρώνει τις «συμφωνίες του Τουκέ» που υπεγράφησαν το 2004 και όρισαν τα βρετανικά σύνορα στη γαλλική ακτή, προβλέπει τη χορήγηση εκ μέρους του Λονδίνου επιπρόσθετου ποσού ύψους 50.000.000 ευρώ για τον έλεγχο των συνόρων στο Καλέ, όπου καταλήγουν πολλοί παράτυποι μετανάστες ελπίζοντας ότι από εκεί θα μπορέσουν να περάσουν τη Μάγχη και να φτάσουν στη Βρετανία.

Πριν από μόλις λίγες μέρες ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Καλέ, προειδοποίησε ότι οι γαλλικές Αρχές «δεν θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μια “ζούγκλα”» όπως αυτή στην οποία είχαν συγκεντρωθεί έως και 8.000 πρόσφυγες και διαλύθηκε το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα