Εκτροπα στην εξεταστική για την υγεία

Εκτροπα στην εξεταστική για την υγεία 19.01.2018Άρθρα

Η κατάθεση του Στ. Πουλή (του ΚΕΕΛΠΝΟ) εξελίχθηκε σε μάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Νέος καβγάς στήθηκε χθες στην... πολυτάραχη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, όπου κατέθεσε ο προϊστάμενος δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς, από το 2008 πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ και μέλος της Ν.Δ. Σταμάτης Πουλής.

Οι

βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά σημεία της συνεδρίασης υποστήριζαν ότι ο μάρτυρας δεν απευθυνόταν στην επιτροπή με το κατάλληλο ύφος, ενώ οι συνάδελφοί τους της Ν.Δ. έκαναν λόγο για προσπάθεια να εμποδιστεί ο μάρτυρας να καταθέσει.

Σε ρόλο «διαιτητή» για ακόμη μια φορά ήταν ο πρόεδρος της εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα αποβάλει τον μάρτυρα από την αίθουσα και θα διακόψει την εξέτασή του.

Η οικογενειοκρατία στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ένα από τα βασικά θέματα της χθεσινής συνεδρίασης, καθώς η σύζυγος του κ. Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, εργάζεται κι εκείνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως προϊσταμένη διοικητικού συντονισμού. Επίσης, η αδελφή της συζύγου του, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, εργαζόταν κι εκείνη στο Κέντρο, καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, με τον κ. Πουλή πάντως να δηλώνει ότι δεν έχει σχέσεις με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Παράλληλα, αρνήθηκε τη σχέση και των τριών συγγενών του με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζοντας ότι νυμφεύθηκε την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου το 2015.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να μιλήσει για τα τεκταινόμενα άλλης χρονικής περιόδου από αυτήν που εξετάζει η επιτροπή, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να επιμένουν ότι αυτός μπορεί να καταθέτει για όποια περίοδο επιθυμεί, και τους βουλευτές της συμπολίτευσης να αντιτείνουν πως δεν μπορεί να ανοίξει η «βεντάλια» της έρευνας ακόμα και μέσω των καταθέσεων. «Δεν χρειάζεται να είστε θρασύς απέναντι στην επιτροπή και δεν θα υποδείξετε εσείς τη δουλειά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά προς τον μάρτυρα ο εισηγητής της πλειοψηφίας Χάρης Τζαμακλής.

Αναφορικά με το θέμα των 23 υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη και απασχολήθηκαν στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Πουλής ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες προσλήψεις χρηματοδοτήθηκαν από χορηγικά πακέτα και αφορούσαν εξωτερικούς συνεργάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα