Κοτζιάς κατά ΝΔ για την επίσκεψη του Ερντογάν!

Κοτζιάς κατά ΝΔ για την επίσκεψη του Ερντογάν!12.12.2017Πρόσωπα

Σαφείς υπαινιγμοί του υπ. Εξωτερικών (από τις Βρυξέλλες) ότι η στάση της δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσε προτού καν γίνει η επίσκεψη του Ρ. Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα

να τη χαρακτηρίσει αποτυχημένη, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Κοτζιάς, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι η στάση της δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Κοτζιάς, απαντώντας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για την επίσκεψη Ερντογάν, είπε ότι «ήταν ωφέλιμη για τη χώρα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις», ενώ σχετικά με την κριτική που δέχθηκαν ο ίδιος και η κυβέρνηση από τη Ν.Δ., τόνισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τη νοοτροπία του «νεοαπομονωτισμού και της αδράνειας. Να καθόμαστε δηλαδή στο σπίτι μας. Αυτή μπορεί να είναι βολική νοοτροπία με τον γείτονα στην πολυκατοικία, αλλά στις διακρατικές σχέσεις δεν ισχύει».

Από το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζεται ενόχληση και για τη στάση του τομεάρχη της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος εμφανίστηκε χθες να ζητάει ενημέρωση της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την επίσκεψη Ερντογάν, κάτι όμως που είχε δρομολογήσει ο κ. Κοτζιάς από την Κυριακή μιλώντας με τον πρόεδρο της επιτροπής Κ. Δουζίνα, προκειμένου να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν συνέχισε να προκαλεί επιστρέφοντας στη χώρα του για τη Συνθήκη της Λωζάννης, αν και εμφανίστηκε να υποχωρεί στην πολιτική του αναθεωρητισμού σε βάρος της χώρας μας. «Οι Ελληνες έχουν εμμονή με τη Λωζάννη» είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής από την Ελλάδα, αλλά τόνισε ότι η χώρα του δεν εποφθαλμιά τα εδάφη της Ελλάδας.

Μίλησε δε με κολακευτικά λόγια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο παρά τη δημόσια αντιπαράθεση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Να θυμίσω ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου ο πρώτος που μου τηλεφώνησε ήταν ο Πρόεδρος Παυλόπουλος. Τέτοιος “πιστός” άνθρωπος είναι. Το να αποδέχεσαι την πρόσκληση ενός τέτοιου πιστού ανθρώπου έχει για εμάς ξεχωριστή σημασία» ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα