Τρόμος σκέπασε το Μανχάταν

Τρόμος σκέπασε το Μανχάταν12.12.2017Ειδήσεις

Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί στον σταθμό λεωφορείων της Νέας Υόρκης ύστερα από επίθεση βομβιστή από το Μπανγκλαντές

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Τον τρόμο σκόρπισε χθες το μεσημέρι στο στολισμένο Μανχάταν, στην καρδιά της Νέας Υόρκης, η έκρηξη που σημειώθηκε σε τερματικό σταθμό λεωφορείων! Η αστυνομία της αμερικανικής μητρόπολης αντιμετώπισε εξαρχής το περιστατικό ως τρομοκρατικό και ανακοίνωσε πως η έκρηξη

προκλήθηκε από βόμβα που εξερράγη σε σωλήνα. Το συμβάν έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο, μεταξύ των οδών 42ης και 8ης λεωφόρου, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από τη διάσημη και γεμάτη κόσμο, λόγω εποχής, Τάιμς Σκουέαρ.

Παρά το γεγονός πως δημιουργήθηκε αμέσως αναστάτωση -μαρτυρίες πολιτών αναφέρουν πως άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν-, δεν υπήρξαν νεκροί από την έκρηξη, αλλά μόνο λίγοι τραυματίες.

Οσο για τον δράστη, σύμφωνα με το Fox News, επρόκειτο για έναν άνδρα -ο οποίος συνελήφθη όταν επιχείρησε να διαφύγει με το μετρό- που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικό μηχανισμό. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως πρόκειται για 20χρονο ή, κατ' άλλες πληροφορίες, ήταν ένας 27χρονος από το Μπανγκλαντές.

Σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή, ήταν θέμα τύχης που δεν υπήρξαν θύματα, καθώς εκτιμάται πως ο άνδρας είχε τη βόμβα πάνω του με σκοπό να την πυροδοτήσει μέσα σε βαγόνι του μετρό αφαιρώντας όσο περισσότερες ζωές μπορούσε, ωστόσο για κάποιον λόγο εξερράγη νωρίτερα.

Ο σταθμός του μετρό κάτω από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα εκκενώθηκε και τα δρομολόγια διακόπηκαν, ενώ η περιοχή γέμισε με άνδρες της αστυνομίας, της αντιτρομοκρατικής και των ειδικών δυνάμεων. Η Νέα Υόρκη, που πριν από μόλις λίγες εβδομάδες θρήνησε οκτώ άτομα από την επίθεση -στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους- με βανάκι κατά πεζών και ποδηλατών στο δυτικό Μανχάταν, βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς παραδοσιακά την περίοδο των γιορτών αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες.

Πέραν τούτου, ο Port Authority είναι ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμός λεωφορείων της πόλης και εξυπηρετεί περίπου 65.000.000 ανθρώπους τον χρόνο. Αυτόπτης μάρτυρας πάντως μετέφερε στο Fox News με γλαφυρότητα τον φόβο που έχει κατακλύσει τους Νεοϋορκέζους, λέγοντας πως με το που ακούστηκε η έκρηξη άνθρωποι αλλόφρονες άρχισαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι προς πάσα κατεύθυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα