Ανοίγει ο ξενώνας καρκινοπαθών της «Γαλιλαίας»

Ανοίγει ο ξενώνας καρκινοπαθών της «Γαλιλαίας» 12.12.2017Ρεπορτάζ

Ενα έργο πνοής, που σκοπό έχει να προσφέρει σωματική αλλά και ψυχική ανακούφιση σε καρκινοπαθείς, εγκαινιάζει σήμερα στα Σπάτα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόκειται για τον ξενώνα της «Γαλιλαίας» της μονάδας Ανακουφιστικής Ιατρικής που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος. Η ιστορία της «Γαλιλαίας» πάει μια δεκαετία πίσω, όταν την εμπνεύστηκε ο κ. Νικόλαος, ενώ οι πρώτες εγκαταστάσεις ανεγέρθηκαν το 2010.

Η μονάδα στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα που

περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγο, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτή και ιερέα.

Στο εξής, εκτός από τις κατ' οίκον υπηρεσίες, θα παρέχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη φροντίδα στον ειδικά σχεδιασμένο ξενώνα. Εκεί οι ασθενείς και οι συγγενείς τους θα φροντίζονται και θα υποστηρίζονται σε έναν χώρο που προσφέρει την ασφάλεια του νοσοκομείου, την άνεση του ξενοδοχείου και τη θαλπωρή του σπιτιού.

Δωρεές ιδιωτών

Το κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του ξενώνα καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδρυμάτων, ιδιωτών και εταιριών. Οι πιο μεγάλοι από τους χορηγούς του ξενώνα «υιοθέτησαν» δωμάτια ή κλίνες, καθώς φρόντισαν να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωση της κατασκευής τους.

Στόχος της ανακουφιστικής φροντίδας είναι να προλαμβάνει και να ανακουφίζει τα συμπτώματα -ψυχικά και σωματικά- που προκαλεί μία νόσος απειλητική για τη ζωή. Οι υπεύθυνοι της «Γαλιλαίας» τονίζουν ότι η ανακουφιστική φροντίδα δεν αντικαθιστά τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά παρέχεται συμπληρωματικά με αυτή.

Στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλη τη χρονική περίοδο της νόσου, από τη διάγνωση μέχρι την ύφεση ή την υποτροπή και το τελικό στάδιο. Στο πλαίσιο της φροντίδας, επίσης, στηρίζεται η οικογένεια σε όλη την πορεία της ασθένειας, καθώς και κατά την περίοδο του θρήνου και πένθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα