Η μαστίχα Χίου κατακτά τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα

Η μαστίχα Χίου κατακτά τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα07.12.2017Επιχειρήσεις

Την υλοποίηση τριετούς επενδυτικού σχεδίου, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, που αφορά τη συμμετοχή της στην ίδρυση Κέντρου Ερευνας Μαστίχας στη Χίο, στην επέκταση των υφιστάμενων παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο (εργοστάσιο Καλλιμασιάς) και στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, ανακοίνωσε η Mediterra Α.Ε.

Οπως

επισήμαναν οι υπεύθυνοι της εταιρίας, σε συνάντηση που είχαν χθες με τους δημοσιογράφους, το σύνολο των επενδύσεων αφορά την ανάπτυξη καινοτόμων και υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων μαστίχας, με στόχο τη διείσδυση και στην αγορά των φαρμάκων.

Η θυγατρική της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και διαχειρίστρια των καταστημάτων mastihashop υπέγραψε επίσης συμφωνία με την τέταρτη σε μέγεθος στη χώρα εταιρία διανομής φαρμακευτικών ειδών της Σαουδικής Αραβίας για τη διανομή των παραφαρμακευτικών προϊόντων (συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα στοματικής υγιεινής) μαστίχας MASTIHA Art of Nature στην αραβική χώρα.

Παράλληλα, τον προηγούμενο μήνα άνοιξε νέο κατάστημα mastihashop στην Ντόχα του Κατάρ, το έκτο στην περιοχή, μετά τα τέσσερα στη Σαουδική Αραβία (Τζέντα, Μέκκα, Τάιφ) και το ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Ντουμπάι). Σε λειτουργία βρίσκονται, επίσης, επτά καταστήματα στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο. Η ετήσια παραγωγή μαστίχας, από τα περίπου 900.000 δέντρα του νησιού, φτάνει πλέον τους 160 τόνους, οι 100 εκ των οποίων εξάγονται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Β. Παπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα