Το «έστρωσε» στην Πάρνηθα

Το «έστρωσε» στην Πάρνηθα07.12.2017Ρεπορτάζ

Μίνι κακοκαιρία με βροχές και νοτιάδες προβλέπεται για τον Σαββατοκύριακο

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους χθες στην Πάρνηθα, δημιουργώντας ένα λεπτό στρώμα χιονιού, ενώ σε όλη τη χώρα το κρύο ήταν τσουχτερό, με τις θερμοκρασίες να μην ξεπερνούν τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η ψυχρή εισβολή δεν θα διαρκέσει παραπάνω και ο «βαρύς» χειμώνας με χαρακτηριστικά στοιχεία τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια δεν θα μας επισκεφθεί ακόμα.

Στη χώρα μας έρχεται από το βράδυ

της Παρασκευής και θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο μια σύντομη κακοκαιρία, που θα επηρεάσει τις δυτικές περιοχές, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες και την άνοδο της θερμοκρασίας λόγω των νοτίων ανέμων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «δημοκρατία» ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, «σήμερα περιμένουμε ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει ακόμα και τους 14 βαθμούς. Οι μόνες αρνητικές τιμές που θα σημειωθούν θα είναι στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας λόγω της ξαστεριάς».

Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Παρασκευή, με την αλλαγή του σκηνικού να έρχεται το βράδυ και να επηρεάζει τα δυτικά της χώρας με βροχές - περισσότερο την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα. Το Σαββατοκύριακο θα σημειωθούν βροχές αλλά και καταιγίδες και στα νότια και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με συνέπεια να ανέβει η θερμοκρασία, αγγίζοντας τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, ιδίως στη νησιωτική Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα