«Εξαφανίστηκε» από την ομίχλη το αεροδρόμιο Μακεδονία

«Εξαφανίστηκε» από την ομίχλη το αεροδρόμιο Μακεδονία27.11.2017Πρόσωπα

Ομηρος της πυκνής ομίχλης έπεσε χθες το πρωί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις και να ταλαιπωρηθούν επιβάτες.

Το αεροδρόμιο ήταν ουσιαστικά κλειστό για περισσότερες από επτά ώρες, οπότε διαλύθηκε η ομίχλη.

Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή, που ουσιαστικά «εξαφάνισε» το αεροδρόμιο, αλλά και όλες τις περιοχές στην ανατολική πλευρά της πόλης!
Ετσι, από τις 6 χθες το πρωί μέχρι το

μεσημέρι, είχαν ακυρωθεί πτήσεις εσωτερικού (Αθήνα, Ηράκλειο) και εξωτερικού, ενώ δεν ήταν εφικτές ούτε οι προσγειώσεις στον αεροδιάδρομο.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν επίσης στις πτήσεις της Turkish Airlines για την Κωνσταντινούπολη, στην άφιξη της πτήσης της Ryanair από Βερολίνο, καθώς και στην αναχώρηση της πτήσης της Aegean για Ντίσελντορφ. Οι επιβάτες ανέμεναν καρτερικά στο αεροδρόμιο κοιτάζοντας διαρκώς τον πίνακα ανακοινώσεων, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στις πληροφορίες για να ρωτήσουν πότε θα φύγουν για τον προορισμό τους.

Οι υπεύθυνοι της Fraport, που διαχειρίζονται το αεροδρόμιο, έκαναν συστάσεις στους επιβάτες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr προκειμένου να ενημερώνονται για τις αλλαγές στα δρομολόγια. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι είναι σύνηθες φαινόμενο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», που κάθε χρόνο τέτοια εποχή «πνίγεται» στην ομίχλη. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι ότι, εξαιτίας των προγραμματισμένων έργων του Δημοσίου, είναι κλειστός ο κεντρικός διάδρομος προσαπογειώσεων, όπου λειτουργούσε και το σύστημα «τυφλών» προσεγγίσεων ILS, καθώς στον εφεδρικό διάδρομο -που λειτουργεί ως κεντρικός πλέον- το σύστημα δεν έχει επαφή. Τελικά, η ομίχλη εξαφανίστηκε νωρίς το μεσημέρι και το αεροδρόμιο μπήκε σε κανονικό ρυθμό λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα