Παρουσία Ιερωνύμου η ενθρόνιση του Σταγών και Μετεώρων

Παρουσία Ιερωνύμου η ενθρόνιση του Σταγών και Μετεώρων27.11.2017Πρόσωπα

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στην Καλαμπάκα, η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου, παρουσία των τοπικών Αρχών και εκατοντάδων πιστών.

Για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας, που χτίζει γέφυρες με το παρελθόν και γίνεται ορόσημο για το μέλλον, έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, στην πρώτη προσφώνησή του προς τον νέο μητροπολίτη, κατά τη διάρκεια της πρώτης υποδοχής του, στην εθνική οδό Τρικάλων

- Ιωαννίνων, στο ύψος της Βασιλικής, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Ο κ. Σινάνης πρόσθεσε ότι ο νέος μητροπολίτης γίνεται ο πρώτος που εκλέγεται στη θέση αυτή, στη Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, που ανασυστήθηκε πρόσφατα, ενώ μνημόνευσε τον μακαριστό μητροπολίτη Σεραφείμ, που υπήρξε ο εμπνευστής και ο πρωτεργάτης της προσπάθειας ανασύστασης. Στη συνέχεια, τον νέο μητροπολίτη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο υποδέχθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας ο τοποτηρητής σεβασμιότατος μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

«Από σήμερα η καρδιά μου πλέον χτυπά θεσσαλικά, γίνομαι Καλαμπακιώτης και εντάσσομαι ως μέλος της μεγάλης μας οικογένειας και για αυτό αισθάνομαι ευλογημένος και δοξάζω τον Θεό» ανέφερε στην αντιφώνησή του ο νέος μητροπολίτης. Στη συνέχεια, ακολούθησε η πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρόνισης, με το πλήθος να φωνάζει «άξιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα