Εκκένωσαν κτίριο (υπό κατάληψη) στα Εξάρχεια

Εκκένωσαν κτίριο (υπό κατάληψη) στα Εξάρχεια27.11.2017Αστυνομικά

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων ύστερα από εισβολή ισχυρών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πολύπαθη περιοχή των Εξαρχείων, με στόχο να εκκενωθεί ένα κτίριο που βρισκόταν υπό κατάληψη. Μάλιστα, η εισβολή της Αστυνομίας στον χώρο είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες συμμετείχαν άνδρες των ΜΑΤ, της Ομάδας Πρόληψης

και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) και της Αμεσης Δράσης, εισέβαλαν στην κατάληψη Gare σε εγκαταλειμμένο κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, έγιναν προσαγωγές ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν Ελληνες και αλλοδαποί. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ένας άνδρας 43 ετών με βεβαρημένο παρελθόν, καθώς είχε πέσει στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παλιότερα, σε επιχείρηση που είχε πραγματοποιηθεί για να συλληφθούν τόσο οι δράστες της ληστείας που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013 όσο και μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στη δίκη που ακολούθησε ο 43χρονος αθωώθηκε.

Μετά τις προσαγωγές και τις συλλήψεις, οι άνδρες της Αστυνομίας «χτένισαν» τους χώρους της κατάληψης για ευρήματα, αποτυπώματα και γενετικό υλικό, που ίσως συνδέουν τα άτομα που είχαν καταλάβει τους χώρους με άλλες ενέργειες, όπως την κατάληψη του Πολυτεχνείου λίγες μέρες πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα της Αστυνομίας απέδωσε καρπούς, καθώς εντοπίστηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, βαριοπούλες και σφυριά.

Παράλληλα με την εκκένωση της κατάληψης στην Καλλιδρομίου, οι αστυνομικοί ερευνούσαν μήπως βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά. Το εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Καλλιδρομίου τελούσε υπό κατάληψη από τις 20 Οκτωβρίου 2016, από την Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ), με σκοπό τη δημιουργία ενός κόμβου διεθνιστικής αλληλεγγύης και δικτύωσης. Μάλιστα, η ΑΣΜΠΑ, μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας, κάλεσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με κεντρικό σύνθημα «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα