«Επεσαν κεφάλια» για το κάζο με την προσάραξη της φρεγάτας

«Επεσαν κεφάλια» για το κάζο με την προσάραξη της φρεγάτας04.11.2017Παρασκήνιο

«Ξηλώθηκε» ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Κανάρης» μετά το κάζο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, με την προσάραξη του πολεμικού πλοίου σε αβαθή, στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες αποφασίστηκε η αντικατάσταση του κυβερνήτη και του διευθυντή Ναυτιλίας - Κατεύθυνσης του πλοίου.
Εχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη διακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων ερευνά τα ακριβή αίτια.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος

είχε σειρά συσκέψεων με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της προσάραξης της φρεγάτας «Κανάρης». Πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρήθηκε αδιανόητο να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα στον Σαρωνικό και έγινε γνωστό ότι πρόκειται «να πέσουν κεφάλια».

Υπενθυμίζεται ότι το πολεμικό πλοίο προσάραξε την Πέμπτη το πρωί σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, νοτιοδυτικά της Ψυττάλειας, επιστρέφοντας από προγραμματισμένη δραστηριότητα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και άρχισε επιθεώρηση του πλοίου για ζημιές, ρωγμές, εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων.

Η φρεγάτα δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από τον βράχο και στο σημείο έσπευσαν τρία ρυμουλκά του Πολεμικού Ναυτικού, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να την αποκολλήσουν και τελικά χρειάστηκε η συνδρομή ισχυρού ιδιωτικού ρυμουλκού. Τελικά, οκτώ ώρες αργότερα η φρεγάτα αποκολλήθηκε και στη συνέχεια έδεσε στη βάση της στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνήτης της φρεγάτας, ο οποίος καρατομήθηκε, είχε αναλάβει πρόσφατα τη διοίκηση του πολεμικού πλοίου και ο συγκεκριμένος πλους ήταν από τα πρώτα ταξίδια που είχε την ευθύνη ως κυβερνήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα