Γερμανική απαίτηση για αυξήσεις στη ΔΕΗ

Γερμανική απαίτηση για αυξήσεις στη ΔΕΗ03.11.2017Πρόσωπα

Μέσω κατάργησης επιδοτήσεων

Τη σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών, όπως για παράδειγμα μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στην Ελλάδα, μέσα στην επόμενη δεκαετία ή και νωρίτερα, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την πίεση χωρών, όπως η Γερμανία. Την αποκάλυψη έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης

Βερροιόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης έκθεσης για την Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Οπως είπε ο κ. Βερροιόπουλος, η Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αντιτίθεται στο σχέδιο της Κομισιόν για κατάργηση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών (π.χ. Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο), θεωρώντας ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στον ανταγωνισμό. Ειδικά στην Ελλάδα, αν περάσει η άποψη χωρών όπως η Γερμανία, που πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δεχτούν μεγάλο πλήγμα οι πλέον ευάλωτοι καταναλωτές.

Μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας δεν επιδοτούνται μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι αλλά και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, οι οποίοι διαφορετικά θα πλήρωναν «χρυσή» την κιλοβατώρα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, καθώς αυτά τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από πανάκριβες μονάδες μαζούτ ή ντίζελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα