«Εκείνη έπεσε πάνω στο μαχαίρι μου»

«Εκείνη έπεσε πάνω στο μαχαίρι μου»11.11.2017Δικαστικά

Απίστευτο θράσος του 58χρονου στην απολογία του, που τα γύρισε για τον φόνο της Δώρας Ζέμπερη

Από τη
Μαρία Ζαχαροπούλου

Στροφή 180 μοιρών έκανε στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο 58χρονος Μανώλης Εσσατζανιάν-Σοροπίδης, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. «Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης...

Προσπαθούσα να ξεφύγω, ενώ εκείνη δεν με άφηνε» είπε προκλητικά ο 58χρονος, ο οποίος φυγαδεύτηκε,

συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, από τα δικαστήρια, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένος για περισσότερες από τρεις ώρες, καθώς οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις.

Επίθεση

Aλλωστε, κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή ο κατηγορούμενος δέχτηκε άγρια επίθεση, όπως επίσης και ο δικηγόρος του, την ώρα που έφευγε από τα δικαστήρια.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε ένα διαφορετικό σκηνικό σε σχέση με όσα είχε πει στην Αστυνομία για το μοιραίο απόγευμα της δολοφονίας στο νεκροταφείο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο 58χρονος ισχυρίστηκε πως η άτυχη κοπέλα ήταν εκείνη που του επιτέθηκε, όταν κατάλαβε πως της άρπαξε την τσάντα. «Με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε “αλήτη, την τσάντα μου” και προσπάθησε να την πάρει πίσω» είπε υποστηρίζοντας πως αμέσως μετά έπεσαν στο έδαφος και ακολούθησε πάλη για τα επόμενα πέντε έξι λεπτά. Πρόθεσή του, όπως ισχυρίστηκε, ήταν «να τη φοβερίσω για να με αφήσει να φύγω».

Η περιγραφή του κατηγορουμένου είναι σοκαριστική: «Οταν η παθούσα είδε το μαχαίρι, θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από τον λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι που κρατούσα το μαχαίρι…
Στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο».



Αναφερόμενος δε στη μαχαιριά που δέχτηκε η κοπέλα στο στήθος, εκτίμησε πως έγινε όταν έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω της.
«Το πιθανότερο είναι ότι τη χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν πάνω της, στην προσπάθειά μου να στηριχτώ, γιατί μου κρατούσε τα χέρια.
Εχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης» είπε.

Επεισόδια

Η πολύωρη αναμονή για την απολογία του κατηγορούμενου όξυνε ακόμη περισσότερο τα πνεύματα. Ετσι, την ώρα που ο 58χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του, τα μέλη της οικογένειας της 32χρονης χτύπησαν και έσπασαν με τα χέρια τα προστατευτικά πλεξιγκλάς που έχουν τοποθετηθεί πάνω από την είσοδο των κρατητηρίων, με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες της Αστυνομίας.
Τελικά, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση της Αστυνομίας για να φυγαδευτεί με ασφάλεια ο κατηγορούμενος.

«Τα έγραψαν οι αστυνομικοί»

Ο 58χρονος, στην προσπάθειά του να εξηγήσει την αναίρεση της προανακριτικής απολογίας του, είπε πως την έγραψαν οι αστυνομικοί και εκείνος δεν είχε μαζί του τα γυαλιά του για να τη διαβάσει.
Την ώρα της απολογίας του κατηγορουμένου στα δικαστήρια εκτυλισσόταν ένα άλλο δράμα, με τους συγγενείς και φίλους της άτυχης εφοριακού να ζητούν δικαίωση. «Βγάλτε τον έξω, σκότωσε την αδελφή μου», «Δώστε τον στον λαό... Του αξίζει ο θάνατος, μην ξανακάνει τέτοιο κακό σε άλλους» φώναζαν η αδελφή και η μητέρα της αδικοχαμένης Δώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα