Αλέξης Τσίπρας: Μετά την Κύπρο, εμείς

Αλέξης Τσίπρας: Μετά την Κύπρο, εμείς10.11.2017Πρόσωπα

«Εσείς βγήκατε πρώτοι από το Μνημόνιο, τώρα βγαίνουμε και εμείς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος

τον Νίκο Αναστασιάδη στο Μαξίμου και παρουσιάζοντας το «success story» της κυβέρνησής του υποστήριξε ότι η Ελλάδα ξεπερνάει την οικονομική κρίση.

Ο Κύπριος Πρόεδρος, από την πλευρά του, συμφώνησε πως τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν και στο θέμα του Κυπριακού, εν όψει και της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα σε περίπου έναν μήνα, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει πώς «καταφέραμε μια εθνική γραμμή για τη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης», αλλά αυτή προϋποθέτει και τη συμφωνία της άλλης πλευράς. «Πρέπει να συντονίσουμε τα βήματά μας για επανέναρξη του διαλόγου, που θα μας οδηγήσει σε αυτή την πολυπόθητη λύση» κατέληξε.

Το Κυπριακό, ωστόσο, συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάλιστα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, καλώντας την να σέβεται το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε αναφορά και στην ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι η οριοθέτησή της έχει γίνει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. «Κάποιοι θεωρούν ότι δεν δεσμεύονται από το Διεθνές Δίκαιο. Ωστόσο, το Δίκαιο της Θάλασσας βασίζεται στη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι, την οποία έχουν υπογράψει οι περισσότερες χώρες» τόνισε. Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε πως λύση στο Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει με τις παραμέτρους που θέτει η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα