Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρ. Δοξαράς

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο ηθοποιός Χρ. Δοξαράς04.01.2018Πρόσωπα

Συμμετείχε στις ωραιότερες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Μπορεί το όνομά του να μη γράφτηκε στις πρώτες σειρές των πρωταγωνιστών στους τίτλους των αγαπημένων ελληνικών ταινιών, όμως ο Χρήστος Δοξαράς (φωτό), ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ηλικία 83 ετών, ήταν από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού σινεμά.

Ο γεννημένος στην Πάτρα

το 1935 ηθοποιός είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Είχε παίξει σε ταινίες, όπως «Υπάρχει και φιλότιμο», «Γοργόνες και μάγκες», «Για ποιον χτυπά η... κουδούνα», «Ενας άφραγκος Ωνάσης», «Ξύπνα, Βασίλη», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γαμπρός από το Λονδίνο», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Η βίλα των οργίων», «Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα» και σε πολλές ακόμη.

Ο Χρήστος Δοξαράς είχε αναλάβει τη μεταφορά στη μικρή οθόνη της «Λωξάντρας», του βιβλίου της Μαρίας Ιορδανίδου (1980, ΕΡΤ). Είχε ασχοληθεί εκτεταμένα με τη συγγραφή, έχοντας γράψει σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές.
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο γιος του μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ενώ τον Χρήστο Δοξαρά αποχαιρέτησε μέσα από το facebook και ο Κώστας Βουτσάς, με τον οποίο ο ηθοποιός είχε παίξει σε αρκετές ταινίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα