Αρχισε η μεταφορά του φορτίου εκρηκτικών

Αρχισε η μεταφορά του φορτίου εκρηκτικών17.01.2018Ρεπορτάζ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με παρουσία ειδικών πυροτεχνουργών πραγματοποιήθηκε χθες η απομάκρυνση των 410 τόνων εκρηκτικών που μετέφερε το πλοίο «Ανδρομέδα», σημαίας Τανζανίας, από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Τα δεκάδες κιβώτια με το επικίνδυνο φορτίο φυλάσσονταν όλο αυτό το διάστημα σε χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τόσο στους τοπικούς φορείς όσο και στους κατοίκους της πόλης. Τελικός προορισμός του επικίνδυνου φορτίου θα είναι οι Σέρρες,

όπου θα μεταφερθεί σε αποθήκη του Ελληνικού Στρατού.

Στο μεταξύ, στο Λιμεναρχείο Πειραιά παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρίας του πλοίου «βόμβα». Ο αρχιπλοίαρχος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρισκόταν σε «ομηρεία» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από τις δύο τουρκικές εταιρίες στις οποίες ανήκει το εμπόρευμα και οι οποίες, όπως υποστήριξε, δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Ανδρομέδα» να μεταβεί μέσω της Διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί, που ήταν ο προορισμός του.

Εξάλλου, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι οκτώ αλλοδαποί που αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα