Φυλακή 25 ετών στον «δράκο με το βαν»

Φυλακή 25 ετών στον «δράκο με το βαν»17.01.2018Δικαστικά

Ο επίλογος της ιστορίας φρίκης, που έζησαν τρία ανήλικα παιδιά στα χέρια του «δράκου με το βαν» Φίλιππου Λεβέντου, γράφτηκε, χθες, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον 42χρονο σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ, κρίνοντάς τον ομόφωνα ένοχο για βιασμούς κατά συρροή, αποπλάνηση ανηλίκων τετελεσμένη και σε απόπειρα, προσέλκυση παιδιών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για γενετήσιους λόγους και κατοχή πορνογραφικού

υλικού.

Ο Λεβέντος, ο οποίος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στον Κορυδαλλό, τον Μάρτιο του 2015, να επιβιβάζει στο ειδικά διαμορφωμένο φορτηγάκι του ένα 13χρονο αγόρι, στην απολογία του, προκλητικός, ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονταν με τη συναίνεση των θυμάτων. «Ηθελαν και έκαναν σεξ μαζί μου, δεν τους πίεσα. Δεν βίασα κανέναν, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» είπε αναφερόμενος, εκτός από τον 13χρονο, και σε ακόμη δύο ανηλίκους, ένα 14χρονο κορίτσι από το Περιστέρι και ένα 15χρονο από τη Ναύπακτο, που έπεσαν στην παγίδα που είχε στήσει στο facebook.

«Δεν αισθάνεστε έστω κάποιο είδος αμηχανίας απέναντι σε αυτούς τους γονείς και στα παιδιά;» ήταν το εύλογο ερώτημα του προέδρου του δικαστηρίου, για να ακούσει τον κατηγορούμενο να απαντά: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς μου για την ταλαιπωρία... Εχω φέρει μια αναστάτωση…» «Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται - χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει» τον κατακεραύνωσε ο εισαγγελέας, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα