Απαγορευτικό στο Ιόνιο! Κακοκαιρία έως την Κυριακή

Απαγορευτικό στο Ιόνιο! Κακοκαιρία έως την Κυριακή01.12.2017Ρεπορτάζ

Το κύμα σαρώνει και σήμερα όλη τη χώρα

Συνεχίζεται και σήμερα το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο από χθες έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν τοπικά ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Μάλιστα, απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων και για το Σαββατοκύριακο, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν θα εξασθενήσουν.

Χθες το πρωί, απαγορευτικό απόπλου

για τα πλοία ανοιχτού τύπου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Κέρκυρας για τα δρομολόγια προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στις θαλάσσιες περιοχές και έφταναν έως τα 8 μποφόρ.

Σήμερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» τη δυτική και τη βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Το Σάββατο στη δίνη της κακοκαιρίας θα βρεθούν κατά περιόδους τα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και από το βράδυ τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους το πρωί στη Θράκη και θα επεκταθούν στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου.

Πάντως, ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές, όπως στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα