Κενά αέρος στο «Μακεδονία»

Κενά αέρος στο «Μακεδονία»01.12.2017Ρεπορτάζ

Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των έργων που θα διαρκέσουν έως τον Μάρτιο

Νέα προβλήματα για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την ομίχλη, άρχισαν εταιρίες να ακυρώνουν πτήσεις με το αιτιολογικό ότι δεν είναι ασφαλής ο εφεδρικός τροχιόδρομος, καθώς στον κεντρικό διάδρομο γίνονται από την Τετάρτη προγραμματισμένα έργα αναβάθμισής του, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαρτίου.

Η easyJet

προχώρησε χθες αιφνιδιαστικά σε ακύρωση πτήσεών της από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας αναστάτωση στους επιβάτες, τους οποίους ενημέρωσε με προσωπικό μήνυμα. Σε αυτό η εταιρία τονίζει ότι ο εφεδρικός διάδρομος που χρησιμοποιείται είναι ακατάλληλος για την απογείωση του αεροσκάφους, ενώ αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν έλαβαν γνώση για το κλείσιμο του διαδρόμου.

Η εταιρία μάλιστα ναύλωσε λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Αθήνα, από όπου ταξίδεψαν από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». «Η easyJet θα συνεχίσει να αξιολογεί την κατάσταση. Οι πελάτες που αναμένουν να ταξιδέψουν από και προς Θεσσαλονίκη θα ενημερώνονται τακτικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS και μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης πτήσεων» αναφέρει η εταιρία, δείχνοντας προφανώς την απόφασή της να μη χρησιμοποιεί τακτικά το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Αναβάθμιση

Τα έργα που εκτελεί το Δημόσιο αφορούν την αναβάθμιση του χερσαίου τμήματος του διαδρόμου 10/28 και ειδικότερα την έκταση όπου ο διάδρομος διασταυρώνεται με τον 16/34. Η αρμόδια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εγκρίνει τον εφεδρικό ως κατάλληλο. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει επαφή με το σύστημα ILS II, που βοηθά τους πιλότους στις προσγειώσεις όταν επικρατεί ομίχλη.
Θέση πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο.

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μεγάλη ανωμαλία με τον μπλοκαρισμένο αεροδιάδρομο. Η easyJet ακύρωσε τις πτήσεις. Νομίζω πως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Η μία εταιρία μετά την άλλη ακυρώνει τις πτήσεις. Μάλιστα, λένε θα πάει μέχρι τον Μάρτιο. Δεν μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στη Θεσσαλονίκη το αυτοκίνητο» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα