Στα χνάρια που άφησε ο Στέλιος

Στα χνάρια που άφησε ο Στέλιος01.12.2017Πρόσωπα

Μια βραδιά για τον Καζαντζίδη στο Παλλάς με ελεύθερη είσοδο, με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη «η φωνή, η ψυχή, η ζωή του»

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ολοι για τον Στελλάρα στο Παλλάς. Μια ιστορική βραδιά, αφιερωμένη στον μεγαλύτερο λαϊκό τραγουδιστή της Ελλάδος, τον Στέλιο Καζαντζίδη, διοργανώνεται την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στο κεντρικό θέατρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση, στην οποία η εφημερίδα

«δημοκρατία» είναι χορηγός επικοινωνίας, θα μας ταξιδέψει μουσικά με όχημα τις αγαπημένες μελωδικές επιτυχίες του Καζαντζίδη, αλλά και θα μας σεργιανίσει νοερά σε σημεία «σταθμούς» της πλούσιας καλλιτεχνικής διαδρομής του.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μάλιστα, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη για τον μεγάλο Ελληνα ερμηνευτή, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Αγκυρα.

Ο τίτλος της βιογραφικής έκδοσης είναι «Στέλιος Καζαντζίδης: η φωνή, η ψυχή, η ζωή του» και, όπως τονίζει στο προλογικό σημείωμά του ο συγγραφέας, «η φωνή του Καζαντζίδη ήταν ένα φοβερό κουδούνι στα αυτιά των Ελλήνων. Η φωνή του είχε την αγωνία της Εξόδου. Ενα Μεσολόγγι ελεύθερο και πολιορκημένο. Είναι ένας από τους λίγους που μας γυρίζει στην απέραντη Ελλάδα. Αν υπάρχει επάγγελμα “τραγουδιστής", τότε είναι και θα παραμείνει αρχηγός αυτού του επαγγέλματος.

Το βιβλίο μου αυτό είναι μια διαφορετική ματιά στο φαινόμενο Καζαντζίδης. Θα ήθελα αυτή η ματιά να είναι η συλλογική μας ματιά για τον Καζαντζίδη».

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Μανιάτης, Κώστας Μπαλαφούτης, Γιώργος Κακουλίδης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

«Υπάρχει...»

Μετά την παρουσίαση, στη σκηνή του Παλλάς θα φιλοξενηθεί το μουσικό αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Υπάρχει...», που φέρει τη σκηνοθετική επιμέλεια της καταξιωμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου, μιας δημιουργού με μεγάλη εμπειρία στο μουσικό θέατρο και σε παραγωγές όπως οι «Δον Κιχώτης», «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων», «Τρωικός Πόλεμος» αλλά και «Αναζητώντας τον Αττίκ».

Στο αφιέρωμα θα τραγουδήσουν οι δημοφιλείς καλλιτέχνες Γιώργος Μαργαρίτης, Aντώνης Ρέμος, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ηρώ Σαΐα αλλά και ο Χρήστος Μάστορας.

Την ορχήστρα, η οποία θα πλαισιώσει τους τραγουδιστές στην ιδιαίτερα συναισθηματική αυτή βραδιά, θα διευθύνει ο κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, γνωστός και ως «άρχοντας του μπουζουκιού», ο Μανώλης Καραντίνης. Στη μουσική ενότητα της βραδιάς συμμετέχει και ο Σταμάτης Κραουνάκης, ενώ την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Η εκδήλωση αρχίζει στις 19.30.

Αξίζει να επισημανθεί πως η είσοδος στη βραδιά είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωστόσο, στα ταμεία του Θεάτρου Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) θα διατίθενται δωρεάν κουπόνια εισόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα