«Αλληλέγγυος» υποκίνησε ταραχές στον προσφυγικό καταυλισμό Μόριας

«Αλληλέγγυος» υποκίνησε ταραχές στον προσφυγικό καταυλισμό Μόριας18.12.2017Περιφέρεια

Την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η εύθραυστη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας πρακτικά δεν υφίσταται και οι χώρες της Ευρώπης θέλουν τη διακοπή της υποδοχής προσφύγων, ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό αποκαλύφθηκε στη Λέσβο.

Την Παρασκευή οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη

ενός 44χρονου, του οποίου η δράση χαρακτηρίζεται επικίνδυνη, ενώ τα κίνητρά του είναι τουλάχιστον ύποπτα. Η δράση και τα βαθύτερα κίνητρα πίσω από αυτή βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα ο 44χρονος την Πέμπτη φέρεται ότι εισέβαλε παράνομα στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Εκεί έβαλε φωτιά σε σκουπίδια, προκάλεσε αναταραχή και συμμετείχε ενεργά σε βανδαλισμούς κατά των εγκαταστάσεων των υπηρεσιών ασύλου και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Επίσης ο συλληφθείς παρότρυνε και αλλοδαπούς υπηκόους στη διάπραξη παράνομων ενεργειών και συγκεκριμένα τους παρότρυνε να επιτεθούν κατά των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Ασύλου που βρίσκονται μέσα στον καταυλισμό. Τελικά οι άνδρες της Αστυνομίας τον συνέλαβαν και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο συλληφθείς, τον οποίο τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν «αλληλέγγυο», παραπέμφθηκε στον ανακριτή με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της διέγερσης για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και της αντίστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα