Φταίνε μόνο οι... προηγούμενοι

Φταίνε μόνο οι... προηγούμενοι18.12.2017Πρόσωπα

Δικαιολογίες από τον Αλ. Τσίπρα για τις φονικές καταστροφές στη Δυτική Αττική

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στην πολύπαθη Δυτική Αττική θέλοντας να δώσει και πάλι ταξικά χαρακτηριστικά στις κυβερνητικές προτεραιότητες και αποδίδοντας την πρόσφατη καταστροφή στις παθογένειες ενός συστήματος που επί δεκαετίες κυβέρνησε

και ειδικότερα στην κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία καταλόγισε τη βασική υπαιτιότητα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας χθες στην Ελευσίνα, στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Αττικής, τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, αν και έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί έως το 2015, δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και για τον λόγο αυτό υπήρξε και προειδοποιητική επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η παρούσα κυβέρνηση επανεκκίνησε την εκπόνηση των σχεδίων με κονδύλια του ΕΣΠΑ, τον Νοέμβριο του 2016» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιδόματα των 5.000 για κάθε κατοικία και 8.000 για κάθε επιχείρηση, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα νέο μοντέλο περιβαλλοντικής ανάπτυξης στη χώρα και ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Ο κ. Τσίπρας έκανε πολλές αναφορές στη «δίκαιη ανάπτυξη» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά. «Να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω στη φαυλότητα που μας οδήγησε στην κρίση» είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει στη συνέχεια υψώνοντας τους τόνους: «Εχουν όνομα οι ένοχοι αλλά έχουν και θράσος. Γιατί πρόκειται για θράσος να καταγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης τη σημερινή κυβέρνηση για τα δεινά, που η παράταξή του προκάλεσε, εξουσιάζοντας για δεκαετίες την Ελλάδα. Πρόκειται για θράσος να βγαίνει από την κρυψώνα του ο κ. Σαμαράς στο συνέδριο της Ν.Δ. και να μας κουνάει το δάχτυλο».

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευσαν στο περιφερειακό συνέδριο πλήθος υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Εκτακτο βοήθημα 650 ευρώ για όσους έμειναν άνεργοι λόγω των πλημμυρών

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, για κάθε εργαζόμενο του οποίου η σύμβαση εργασίας ανεστάλη λόγω των καταστροφικών πλημμυρών εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο του 8ο Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Η Ανάταξη της Δυτικής Αττικής».

«Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που μας το επιτρέπει. Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 650 ευρώ, προς κάθε εργαζόμενο ο οποίος δεν μπορεί να δουλέψει αυτήν τη στιγμή, διότι η επιχείρηση ανέστειλε τη δραστηριότητά της λόγω της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έχει ανακοινώσει ήδη συγκεκριμένες ρυθμίσεις διευκόλυνσης για τους πληγέντες» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας. Παράλληλα η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως το υπουργείο ανταποκρίθηκε ήδη στα αιτήματα των δύο δήμων της περιοχής Μάνδρας - Ειδυλλίας και Μεγαρέων για την επιχορήγησή τους. Για το κοινωνικό μέρισμα, το ΚΕΑ, τα σχολικά γεύματα και τους Ρομά έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην ίδια εκδήλωση. «Στη Δ. Αττική έχουμε 3.179 ανέργους και θα βάλουμε απ' αυτούς το 10% στην αγορά εργασίας μέσα στον χρόνο» υποσχέθηκε η κυρία Φωτίου.

Παράλληλα η κυρία Φωτίου υπογράμμισε ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στη Δυτική Αττική δίνεται συνολικά σε 15.629 άτομα, με επιδοματική ενίσχυση 1.600.000 ευρώ τον μήνα, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το ΚΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να πλαισιώνεται από πολλές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την υπουργό, αυτή τη στιγμή στον Ασπρόπυργο διατίθενται 2.614 σχολικά γεύματα, στην Ελευσίνα 2.366, στα Μέγαρα 1.200, στη Φυλή 4.163 και σύντομα θα αρχίσουν να διατίθενται και στον Δήμο Μάνδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα