ΛΑΦ ΣΠΑΡΤΗΣ: Τι γίνεται με το αρχοντικό Ματάλα

ΛΑΦ ΣΠΑΡΤΗΣ: Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνει τον Θανάση Δαβάκη πως έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Δείτε ποιές είναι μέχρι τώρα.

Όπως υποστηρίζει το ΥΠΕΘΑ σε απάντηση ερώτησης του Βουλευτή της Ν.Δ. η ιστορία της αποκατάστασης του πρώην αρχοντικού μέχρι τώρα έχει ως εξής: Η ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ, ως αρμόδια Διεύθυνση και τελικός δικαιούχος των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ, μετά από σχετική αλληλογραφία με σκοπό την ωρίμανση της πρότασης, υπέβαλλε αίτημα στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την χρηματοδότηση του έργου η οποία εν τέλει δεν

κατέστη εφικτή στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Οι λόγοι της μη επιλογής του για χρηματοδότηση στο προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του ΥΠΕΘΑ ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, λόγω της ωριμότητάς του και της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, το έργο εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των έργων του ΥΠΕΘΑ με υψηλή προτεραιότητα.

Για το σκοπό αυτό, η ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ επικοινώνησε με την Διαχειριστική Αρχή (ΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να το χρηματοδοτήσει συμπεριλαμβάνοντάς μας στον σχεδιασμό της.

Η αντιμετώπιση στο αίτημα ήταν θετική καθώς υπήρξε προφορική διαβεβαίωση από τον Υπεύθυνο Προγραμματισμού του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου για ένταξη στον σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια προγραμματισμό και εν συνεχεία συνάντηση με επιτελείς της ΔΙΔΕΑΠ στην έδρα της στην Τρίπολη. Η ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ ήδη ζήτησε από το ΓΕΣ την άμεση επικαιροποίηση των Τευχών Δημοπράτησης τα οποία και έλαβε.

Τέλος, τις προσεχείς ημέρες ο φάκελος θα αποσταλεί στο ΥΠΠΟΑ για επανέκδοση των σχετικών αποφάσεων και εγκρίσεων, προκειμένου το ΥΠΕΘΑ σε συνεργασία με τη ΔΑ του ΠΕΠ Πελοποννήσου, να δρομολογήσει τη χρηματοδότηση της δράσης.

The post ΛΑΦ ΣΠΑΡΤΗΣ: Τι γίνεται με το αρχοντικό Ματάλα appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα