Εξοπλιστικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» την κυβέρνηση!

Εξοπλιστικά: Πρωτοφανείς καταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη λίγες ώρες πριν την κοινή εμφάνιση ΤσίπραΚαμμένου στην Βουλή.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση του κόμματος στην κυβέρνηση για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος που τόσο καιρό κρατούσαν χαμηλούς

τόνους ανεβάζουν κατακόρυφα το θερμόμετρο.

Ο χρόνος που συμβαίνει αυτό δεν είναι αδιάφορος.

Το «άδειασμα» έρχεται αμέσως μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μπεί μπροστά, ζητώντας να είναι και αυτός στην Βουλή στο πλάι του Πάνου Καμμένου και θέτωντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς σε συναγερμό το κόμμα για την συζήτηση της ερώτησης της Ν.Δ.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως φαίνεται πως δεν συμφωνούν με τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Άλλωστε ο Α. Τσίπρας δεν μπήκε καν στον κόπο να τους ακούσει. Δεν συνεδρίασε καν, αντίθετα από τους ΑΝΕΛ, η κοινοβουλευτική ομαδα.

Την ώρα λοιπόν που ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τον Πάνο Καμμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται απανωτές βολές κατά της απόφασης της κυβέρνησης να πουλήσει υλικό στην Σαουδική Αραβία.

Χρονολογικά τελευταίος, αλλά σημειολογικά πρώτος, «χτύπησε» ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού από τα «πέτρινα χρόνια» της Κουμουνδούρου Πάνος Σκουρλέτης.

Το «άδειασμα» που επεφύλαξε ήταν μεγαλόπρεπο.

Όπως είπε η Ελλάδα δεν μπορεί να αδιαφορεί για το τι θα γίνουν τα όπλα που πουλάει. Η αιχμή ήταν σαφέστατη και απευθυνόταν όχι μόνο στο ΥΠΕΘΑ αλλά και σε όλο το ΚΥΣΕΑ του οποίου προεδρεύει ο πρωθυπουργός.

Και ο Νίκος Φίλης όμως έχει επαναστατήσει. Και αυτό γιατί καταγγέλει την κυβέρνηση πως δεν υπολόγισε ότι «οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας (Σαουδική Αραβία), μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή».

Και ο κατάλογος του «αδειάσματος» δεν έχει τέλος. Ο Νίκος Ξυδάκης είπε πως είναι καλύτερα που δεν έγινε η πώληση. Το μήνυμα προς το Μαξίμου οτι κάνει λάθος ο πρωθυπουργός που θα πάει την Δευτέρα στην Βουλή είναι και εδώ σαφές.

«Διαχρονικά η Ελλάδα δεν είχε ευθεία εμπλοκή με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Ίσως καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση» είπε ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην ομάδα των διαφωνούντων και ο Γ. Κυρίτσης ο οποίος συμφωνησε με τον Νίκο Φίλη.

Στο Μαξίμου πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμα πιο δύσκολο γρίφο από την ερώτηση της Ν.Δ.

Πρέπει να πείσουν τους ίδιους τους Βουλευτές τους πως στην κυβέρνηση ξέρουν τι κάνουν στις διμερείς σχέσεις της χώρας και πως ότι κάνουν δεν βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα.

Θα το καταφέρουν;

The post Εξοπλιστικά: Ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» την κυβέρνηση! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα