Βίτσας: Ανατροπή στην μετακίνηση του ΑΝΥΕΘΑ

Στην κυβέρνηση πάλι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο Δημήτρης Βίτσας όπως όλα δείχνουν δεν θα μετακινηθεί τελικά από το ΥΠΕΘΑ.

Η αποτυχία της κυβέρνησης να προωθήσει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μουζάλα για την θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων φέρνει ανατροπές και στα σχέδια για μετακίνηση του Δημήτρη Βίτσα.

Στην ψηφοφορία που έγινε για την ανάδειξη των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ελλάδα

κατάφερε να έρθει τέταρτη και να μείνει εκτός αφού πήρε μόλις 20 ψήφους την ώρα που ο Γάλλος υποψήφιος πήρε 31 ψήφους, ο Σλοβένος 29 και η υποψήφια από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη 26 ψήφους.

Στην Αθήνα ήταν κοινό μυστικό πως στην κυβέρνηση είχαν σχέδιο μετά την εκλογή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην θέση του Επιτρόπου η οποία θα ηρεμούσε και την ένταση που έχει υπάρξει με το κόμμα να πάει στην θέση του ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο λόγος ήταν διπλός. Από την μία στο Μαξίμου έβλεπαν πως η συνεργασία Καμμένου – Βίτσα ήταν απλά μέτρια με τον ΑΝΥΕΘΑ να επικεντρώνεται στο προσφυγικό και δράσεις συμβολικού χαρακτήρα την ώρα που υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και από την άλλη ο Δ. Βίτσας έχει καλή γνώση του προσφυγικού αφού δια των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες έχουν αναλάβει το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο ΥΠΕΘΑ στο θέμα.

Παράλληλα ο Δ. Βίτσας θα εξασφάλιζε την έγκριση όλων των τάσεων του κόμματος ενώ όπως ανέφερε η Καθημερινή σε πρόσφατο ρεπορτάζ για το θέμα κυβερνητική πηγή ανέφερε πως: «Εχει παραμείνει πιστός στις ιδεολογικές ευαισθησίες που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η αποτυχία όμως της εκλογής Μουζάλα παγώνει τώρα πια αυτά τα σενάρια, τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό που πολλοί βλέπουν να έρχεται στις αρχές του 2018.

Χαρακτηριστικά του κλίματος στην κυβέρνηση είναι όσα πριν από λίγο είπε ο Γ. Μουζάλας στον Real FM. Ο Υπουργός που είναι δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση του από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι στην ίδια θέση και συνεχίζουμε, οι εξελίξεις τώρα δεν θα ήθελα να επιμείνουμε σε αυτό το πράγμα».

Ακούστε το απόσπασμα περίπου στο 1.10 και μετά

http://www.real.gr/audiofiles/647424.mp3

The post Βίτσας: Ανατροπή στην μετακίνηση του ΑΝΥΕΘΑ appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα