Φοβάσαι το σκοτάδι ενώ δεν είσαι… 5 χρονών?Κρύβει πολλά για τον χαρακτήρα σου

Το βρίσκουμε πολύ χαριτωμένο που φοβάσαι το σκοτάδι,μήπως έχεις απλά ανάγκη για περισσότερη φροντίδα και αγκαλιά?Μέχρι εδώ όλα καλά και γλυκούλικα αλλά μιλάμε για μια φοβία που σου καταδυναστεύει την ζωή και δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις,τότε περνάμε σε άλλο επίπεδο και εσύ που το βιώνεις,το ξέρεις καλά. Σε έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπιστώθηκε πως σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων φοβάται να περιπλανηθεί στο σπίτι του με τα φώτα σβηστά, ενώ το 10% παραδέχθηκε πως φοβάται πολύ το σκοτάδι άρα,δεν είσαι η μοναδική!

Ο φόβος σας για το σκοτάδια σημαίνει

απλά πως έχετε πολύ μεγάλη φαντασία.Ο Τόμας Ολεντικ, ψυχολόγος και διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Παιδιού στο Virginia Tech University αναφέρει:«Αυτό που μας εκπλήσσει πάντα είναι οι σκέψεις ή πεποιθήσεις που έχουν τα παιδιά. Τα παιδιά πιστεύουν πως στο σκοτάδι υπάρχουν τα πάντα. Ληστές που θέλουν να τα αρπάξουν ή κάποιοι που θέλουν τα παιχνίδια τους. Ουσιαστικά, οι φοβίες πηγάζουν από το απροσδόκητο».

«Το σκοτάδι προκαλεί ανατριχίλα επειδή αρκετοί το έχουν συνδέσει με τον κίνδυνο. Οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν αρπακτικά ζώα, που προτιμούν να επιτίθενται στο σκοτάδι. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει ένα φυσικό ένστικτο και υποσυνείδητα φοβούνται», προσθέτει.

The post Φοβάσαι το σκοτάδι ενώ δεν είσαι… 5 χρονών?Κρύβει πολλά για τον χαρακτήρα σου appeared first on Lady's Life.

Keywords
Τυχαία Θέματα