Περισσότεροι από 10.000 οι δανεισμοί παιδικών βιβλίων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου Θεσσαλονίκης

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που καταγράφει η αυτόνομη παιδική βιβλιοθήκη που στήθηκε στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο δανεισμός παιδικών βιβλίων αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000. Από τον Μάιο που επαναλειτούργησε η Κεντρική Βιβλιοθήκη, την έχουν επισκεφθεί συνολικά 7008 παιδιά.

"Δεν υπήρχε κανένας χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,

όπου παιδιά θα μπορούν να απασχολούνται με δραστηριότητες και να διαβάζουν βιβλία. Έτσι αποφασίσαμε την μικρή συλλογή παιδικών βιβλίων να την κάνουμε αυτόνομη παιδική βιβλιοθήκη", ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.

Στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο που έχει αναπτυχθεί, υπάρχει συλλογή 8.500 τόμων και συλλογή επιτραπέζιων ψυχαγωγικών και μορφωτικών παιχνιδιών, οι οποίες εμπλουτίζονται με τακτικές αγορές νέου υλικού.

Παράλληλα προγραμματίζονται σε εβδομαδιαία βάση οργανωμένες δραστηριότητες για παιδιά.

Η Κεντρική βιβλιοθήκη, διαθέτει συνολικά 150.000 βιβλία καθώς και σημαντικό αρχείο των ημερησίων και εβδομαδιαίων πολιτικών εφημερίδων που εκδόθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το 1974, εκτενές αρχείο εφημερίδων που εκδόθηκαν ήδη από τον 19ο αιώνα και αρχείο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.

Σημαντική είναι και η συλλογή σπάνιων βιβλίων, που περιλαμβάνει 362 τίτλους.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει συνολικά 15 περιφερειακές βιβλιοθήκες από αυτές οι 5 είναι αμιγώς παιδικές, 1 μία είναι κινητή και υπόλοιπες 9 μεικτές. Σε αυτές μπορούν να προστεθούν η βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου και οι δύο ειδικές βιβλιοθήκες αυτές του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα