Οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του Τύπου καταγγέλλει η διοίκηση της ΕΣΗΕΜΘ

Την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει η διοίκηση της Ένωσης.

Για οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης όλου του Τύπου έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, Γιάννης Βοϊτσίδης: "Δεν είναι άσχετο αυτό που συνέβη σήμερα προφανώς μ' αυτό που συνέβη χθες, την επίθεση στον FM 100 και την TV 100. Νομίζω ότι είναι ένα σχέδιο

τρομοκράτησης όλου του Τύπου, ένα οργανωμένο σχέδιο. Από την πλευρά μου, και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης πρέπει να πω ότι είναι μια επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου και κατ' επέκταση της Δημοκρατίας".

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Βασίλης Κοντογουλίδης, μίλησε για επίθεση “στο σπίτι των δημοσιογράφων” και έκανε λόγο “για παρέμβαση βίας” στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ. "Αυτό κατά την άποψή μου είναι πάρα πολύ σοβαρό, το τρίτο κρούσμα σε διάστημα λίγων ωρών".

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να πάρει θέση για τα περιστατικά αυτά: "Επιτέλους η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να πάρει θέση. Επιτέλους να καταλάβει τι ζούμε στη Θεσσαλονίκη".

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα γύρω στις 12 το μεσημέρι ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ επί της οδού Στρ. Καλλάρη, προκαλώντας φθορές στον δεύτερο όροφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα