Έλ. Ράπτη: Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς

Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της Θεσσαλονίκης με αστυνομικούς κατέθεσε η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στην τοποθέτησή της η κ. Ράπτη ανέφερε:

«Το θέμα της υποστελέχωσης της αστυνομικής

δύναμης της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί καινούργιο θέμα. Έχει τεθεί στο παρελθόν πολλές φορές υπηρεσιακά, σε υπομνήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και σε ερωτήσεις μου στη Βουλή.

Η γνωστοποίηση του πίνακα των συμπληρωματικών μεταθέσεων επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως καμία έκκληση για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Θεσσαλονίκης δεν εισακούεται. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση πως η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, έχει εγκαταλειφθεί στο «έλεος του Θεού».

Τα τελευταία 7 έτη, οι μετατιθέμενοι Αστυνομικοί από την Αθήνα προς την περιφέρεια είναι ολοένα και λιγότεροι. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την εικόνα αφού στις συμπληρωματικές μεταθέσεις η Θεσσαλονίκη ενισχύθηκε με μόλις 9 Αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης προσωπικού είναι να εξαντλούνται ψυχικά και σωματικά οι αστυνομικοί για να επιτευχθεί αποτελεσματική αστυνόμευση της πόλης. Οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης μαστίζονται από την μικροεγκληματικότητα και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων συνεχίζουν να απασχολούν αστυνομικούς. Για να εξασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και η ευημερία πρέπει να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Με ποιον τρόπο αξιολογεί το υπουργείο σας την ανάγκη μετάθεσης αστυνομικών, ποιες είναι οι ανάγκες της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το επιχειρησιακό οργανόγραμμα της ΕΛΑΣ και κατά πόσο υπολείπεται η Θεσσαλονίκη σε προσωπικό της ΕΛΑΣ;

2. Υπάρχει απόφαση που έχει κρίνει πως η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται αύξηση της αστυνομικής δύναμης και ποιος την έλαβε;

3. Έχει το υπουργείο την πρόθεση να αυξήσει άμεσα το αστυνομικό προσωπικό της πόλης;».

Keywords
Τυχαία Θέματα