Νέα επιχείρηση-σκούπα για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

12:56 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέα «επιχείρηση-σκούπα» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η επιχείρηση έγινε στις οδούς Σβώλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, παρουσία εισαγγελέα, με μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ., με οχήματα και συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και υπό τον συντονισμό του αρμόδιου εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Λευτέρη Κιοσέογλου και της αντιδημάρχου

Οικονομικών, Άννας Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επιχείρηση, που πραγματοποιείται μέσα σε λίγες μέρες από τον δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο την αντιμετώπιση της κατάληψης δημόσιου χώρου από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι θα είναι αμείλικτος. «Οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν ακόμα και αν είναι γιορτές», διεμήνυσε και πρόσθεσε: «Όταν είδαμε ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός και καμία ανταπόκριση από τους καταστηματάρχες στο νέο νόμο, αποφασίσαμε ότι και ο «Άγιος φοβέρα θέλει». Όποιες δεν έχει κάνει αίτηση για άδεια είναι αυτόματα παράνομος, όποιος καταπατεί τον χώρο που του έχει παραδοθεί είναι και αυτός παράνομος. Στη δεύτερη καταγγελία αφαιρείται η άδεια κοινοχρήστου χώρου για έξι μήνες», υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος είχε αποστείλει το προηγούμενο διάστημα σχετικές επιστολές προς τους παραβάτες επιχειρηματίες, προκειμένου να τους προειδοποιήσει και να τους καλέσει σε συμμόρφωση.
Τα τραπεζοκαθίσματα μεταφέρθηκαν με φορτηγό στις αποθήκες του δήμου και για να τα πάρουν πίσω οι επιχειρηματίες, θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα