Ξεκάθαρο μήνυμα Μοσκοβισί: Εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή του ΔΝΤ


"Κοινός μας στόχος είναι να κλείσει η β’ αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν", τόνισε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, σε κοινές δηλώσεις του με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τις οποίες σαφέστατα προκύπτει πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Όπως τόνισε ο επίτροπος μετά τη συνάντηση του με τον κ. Τσακαλώτο, μένουν ελάχιστα ζητήματα ανοιχτά από την τρέχουσα αξιολόγηση.

"Ελπίζω

οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμοστούν εγκαίως για να κλείσει η αξιολόγηση", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, έγινε συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν το χρέος και το "πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε εντός της συμφωνίας του Δεκεμβρίου".

Ο Επίτροπος επεσήμανε πως ο διάλογος για τα εκκρεμή ζητήματα θα συνεχιστεί και πως η Κομισιόν πάντα επιθυμεί να συνεργάζεται με εταίρους και θεσμούς.

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για εποικοδομητική συνάντηση και εκτίμησε πως με καλή θέληση τα εναπομείναντα θέματα θα ξεπεραστούν.


Ερωτηθείς σχετικά, ο Μοσκοβισί, τόνισε πως οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα για το staff level agreement, ενώ για το ΔΝΤ τόνισε πως η παρουσία του είναι καθησυχαστικός παράγοντας για τα κράτη μέλη και "μ’ αυτα τα δεδομένα εμείς πρέπει να συνεχίσουμε".

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε το ΔΝΤ να πάρει τις αποφάσεις του για το ελληνικό πρόγραμμα.

Επί των καθυστερήσεων, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως τα πράγματα καθυστερούν όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στις αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα