Γιούνκερ-Τζόνσον-Γκουντιέρες: Να βρεθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό


Την ανάγκη εξεύρεσης μίας δίκαιης, βιώσιμης και συμβιβαστικής λύσης για το Κυπριακό, τόνισαν σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο της Πολυμερούς Διάσκεψης στη Γενεύη, οι κκ. Γκουτιέρες, Τζόνσον και Γιούνκερ.

Καλά νέα από αυτές τις συνομιλίες για την Κύπρο θα μας δώσουν ένα λόγο να έχουμε και πάλι ελπίδα, ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, με ανάρτηση στο twitter

της Αντιπροσωπείας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Γενεύη.

Σε δική του ανάρτησή στο twitter o Βρετανός υπουργός εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αναφέρει πως βρίσκεται στη Γενεύη για να παρέχει τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στις συνομιλίες για το Κυπριακό, καλώντας όλες τις πλευρές να επιδείξουν ευελιξία και δημιουργικότητα για να βρουν λύση.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ηγείται σήμερα της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο, τόνισε ότι, όταν πρόκειται για την ειρήνη, οι πάντες πρέπει να αναλάβουν το σχετικό ρίσκο και κάλεσε όλους να αδράξουν την ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου, η οποία χωρίζεται από την τουρκική εισβολή του 1974.

Μαζί του είναι και Ύπατη Εκπρόσωπος Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Προσωπικός του Απεσταλμένος στην ομάδα των Ηνωμένων Εθνών Πίτερ Βαν Νούφελ, που βρίσκεται στη Γενεύη από την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα