Ο Ντέιβιντ Λιντς επιστρέφει με το Twin Peaks 26 χρόνια μετά (pics)


Η επιστροφή του Ντέιβιντ Λιντς είναι γεγονός με το Twin Peaks να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο, σε μία από τις αναμενόμενες αφίξεις-επιστροφές της χρονιάς.

Ο Λιντς θα κλείσει την ιστορία του με 18 επεισόδια, τα οποία είναι σκηνοθετημένα από τον ίδιο και όπως έχει πει είναι περισσότερα ένα «18ωρο έργο» παρά ως μια τυπική νέα τηλεοπτική σεζόν.

Το Twin

Peaks είναι η σειρά που επηρέασε όσο καμία άλλη την εποχή της αμερικανικής τηλεόρασης, με τα δύο καινούργια επεισόδια να προβάλλονται στο τρέχον Φεστιβάλ Καννών.

Τα νέα επεισόδια ξεκινάνε εκεί που είχε τελειώσει η δεύτερη σεζόν στην παράλληλη διάσταση του Black Lodge, με την Λάουρα Πάλμερ να λέει στον Είτζεντ Κούπερ ότι «θα τον ξαναδεί σε 25 χρόνια». Όπως ακριβώς και έγινε!

Ο Κούπερ ήταν παγιδευμένος στο Lodge, με το δαιμονισμένο από τον δολοφόνο Μποπ Ντοπενλγκέινγκερ να δραπετεύει στον κανονικό κόσμο. Ο Κούπερ προσπαθεί να βγει από εκεί, με την πόλη του Twin Peaks να ταράζεται από μια νέα δολοφονία.

Ο Λιντς σαν άλλος μαέστρος καταφέρνει να συνδυάσει το μελόδραμα, τη σάτιρα, τη νουάρ ατμόσφαιρα, το μυστήριο και τον καθαρό τρόμο.

Οι συνεργάτες του Λιντς παραμένουν σταθερά οι ίδιοι, με τον Μαρκ Φροστ να βρίσκεται πίσω από το σενάριο και την παραγωγή και τον συνθέτη Άνγκελο Μπανταλαμέντι να χαρίζει το εμβληματικό σάουντρακ.

Πρωταγωνιστής συνεχίζει να είναι ο Κάιλ ΜακΛάχλαν ως Κούπερ, ενώ από την μικρή οθόνη θα περπασουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί ως γκεστ.

Η σειρά πατάει στην παλιά, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι νέοι θεατές δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν χωρίς να μπερδευτούν πολύ παραπάνω από αυτούς έχουν δει τις προηγούμενες σεζόν.

Η αναμονή για τον νέο κύκλο, παρότι πέρασαν 26 χρόνια, φαίνεται να άξιζε και πιθανότατα θα αποτελεί την τελευταία δουλειά του Λιντς, ο οποίος δήλωσε πως αποχωρεί από τον κινηματογράφο.

Το Twin Peaks προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 από την Cosmote TV, λίγες ώρες αφ’ οτου παίζεται στην αμερικάνικη τηλεόραση.



Keywords
Τυχαία Θέματα