Εκτός κινδύνου η 8χρονη

14:14 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται πλέον η 8χρονη που τη δάγκωσε φίδι μετά από τρείς ημέρες νοσηλείας στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Η ψυχραιμία της μικρής Μαρίας και της οικογένειας της ήταν αυτή που την έσωσε.

Διεκομίσθη από την ορεινή Ηλεία αμέσως στο Νοσοκομείο της χορηγήθηκε θεραπεία και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πάτρας και στην εκπομπή « Στον αέρα… μέρα παρά μέρα» ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης

δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της υγείας της.

Είναι βασικό είπε όταν συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό να μην επικρατήσει πανικός και τρόμος , να μην υπάρξει καμία παρέμβαση να ζητηθεί αμέσως ιατρική βοήθεια και αυτό διότι αυτά που λέγονται για σκίσιμο ή δάγκωμα της περιοχής της βλάβης μπορεί να προκαλέσουν το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα και να υπάρξει διάχυση του δηλητηρίου στον οργανισμό. Ο κ.Ηλιάδης επιβεβαίωσε ότι το δάγκωμα που δέχθηκε το 8χρονο κορίτσι ήταν από φίδι και μάλιστα οχιά.

Το παιδί έπαιζε με τα αδέρφια του στην αυλή του όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Αμέσως πήγε στους γονείς του οι οποίοι χωρίς να χάσουν χρόνο το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πύργου και από εκεί στην Πάτρα.

Θέμα χρόνου το πότε θα πάρει εξιτήριο.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα