Ο Γ. Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη για την Ευρω - Αραβική Σύνοδο


Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε ο Γιώργος Τσίπρας με αφορμή τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ στην ομιλία του στην Ευρω - Αραβική Σύνοδο την Πέμπτη.

Ειδικότερα, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως " θα ήθελα να επισημάνω την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε στους περισσότερους ξένους καλεσμένους η ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Είναι θλιβερό που ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη ρητορική της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης από μια ομιλία σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ακροατήριο, σε μια περίοδο που είναι κρίσιμη για τη χώρα η προσέλκυση ξένων επενδύσεων."

Σχετικά με την Σύνοδο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "είναι μια πρωτοβουλία που αν μονιμοποιηθεί κάθε χρόνο, εδώ στην Αθήνα, μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό ετήσιο διεθνές πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει έναν πόλο έλξης και μια πύλη του αραβικού κόσμου προς την Ευρώπη και αυτό εκφράστηκε χθες σε πολλές ομιλίες. Η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ στήριξε από την πρώτη στιγμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία και ευχαριστεί τους διοργανωτές."

Keywords
Τυχαία Θέματα