Brexit: Δίνει εξηγήσεις η Μέι στην Κομισιόν


Αν και η ίδια δεν ήταν ποτέ υπέρμαχος του brexit, εκλήθη να αναλάβει το τιμόνι της Βρετανίας για την έξοδο από την ΕΕ, θεωρώντας πως θα έχει τουλάχιστον την υποστήριξη του βρετανικού κοινοβουλίου.

Αυτό αποδείχθηκε χθες φρούδα ελπίδα, καθώς η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου να δώσει στο βρετανικό Κοινοβούλιο τον τελικό λόγο για το περιβόητο Brexit, φέρνει πολλούς μπελάδες για την συντηρητική Τερέζα Μέι.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

τίθεται στο μικροσκόπιο, ενώ η κυβέρνηση χάνει την εξουσία να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, χωρίς την ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων (κάτω σώμα) και της Βουλής των Λόρδων (άνω σώμα).

Και την ώρα που η.. νέα Σιδηρά Κυρία αναζητά πορεία πλεύσης μέσα στο κοινοβούλιο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Παρασκευής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, ο οποίος αρνήθηκε δε να σχολιάσει την απόφαση Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Η Κομισιόν αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες παρακολουθούν με «παγωμάρα» τις εξελίξεις, καθώς η δικαστική απόφαση θα μπορούσε να επηρεάσει τη δέσμευση της Μέι στις Βρυξέλλες, να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit έως τον ερχόμενο Μάρτιο.

Α.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα