ΝΔ για ΕΣΡ: Δικαίωση και το "βλέμμα" στα εργασιακά


Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στη ΝΔ , με την τροπή που έλαβε τελικά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και το ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ . Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν ευθέως για "μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει από πολλές τις θέσεις που αρχικά είχε ". Ο κ. Μητσοτάκης πέτυχε , μετά την απόφαση του ΣτΕ , να σύρει την κυβέρνηση

στις δικές του θέσεις καθώς οι αρμοδιότητες επιστράφηκαν στην ανεξάρτητη αρχή, ακυρώθηκε ο αριθμός "4" , στον οποίο είχε επενδύσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παππάς, ενώ -τέλος- κατάφερε να γίνει αποδεκτή και η πρόταση του για τον πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κουτρουμάνο, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΕΣΡ.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο με αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Δένδια και του προέδρου της Βουλής κ, Ν. Βούτση από τον οποίο ζητήθηκε να κάνει ρητή δήλωση που θα ακυρώνει την θέση της κυβέρνησης για τον αριθμό των αδειών. Τελικά η δήλωση αυτή έγινε και η ΝΔ προχώρησε στην άρση των επιφυλάξεων που είχε μέχρι εκείνη την ώρα !

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την άρση του αδιεξόδου , καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ. Χωρίς να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους, συμφώνησαν - μέσω τρίτων - ότι χθες έπρεπε σε κάθε περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ο κ. Τσιπρας προσπέρασε την επιμονή στον αριθμό "4", ενώ ο κ, Μητσοτάκης απέφυγε τα veto για πρόσωπα που είχε προτείνει η πλειοψηφία.

Μέτα και τη χθεσινή εξέλιξη, η ΝΔ διευκολύνεται στη στρατηγική της για αλλαγή της ατζέντας. Μετά το θρίλερ με το ΕΣΡ αλλά και τις αμερικανικές εκλογές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιστρέφει στα οικονομικά, θεωρώντας πως αυτό το πεδίο "καίει" τους Έλληνες πολίτες. Στο "στόχαστρο", αναμένεται να βρεθεί από σήμερα η νέα υπουργός εργασίας μετά και τις δηλώσεις της για τις προώθηση "ευέλικτων μορφών εργασίας" . Στελέχη της ΝΔ , εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει πολιτική ούτε σε αυτόν τον τομέα , ενώ δύσκολα θα αποφύγει και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κάτι που επιμόνως ζητεί το Δ.Ν.Τ τα τελευταία χρόνια! Επίσης , η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει ανοιχτό και το θέμα της φόρων, καθώς επίκειται η "μεγάλης σφαγή" - όπως λένε χαρακτηριστικά - των ελεύθερων επαγγελματιών , οι οποίοι από την 1η Ιανουαρίου θα κληθούν να πληρώσουν εξοντωτικούς φόρους και αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές!

Keywords
Τυχαία Θέματα